Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Hlavní zprávy / Žehlička v retro nátěru jezdí na jihu Čech

Žehlička v retro nátěru jezdí na jihu Čech

23.10.2020 – autor: MARTIN HARÁK

Střídavá lokomotiva 210.059, slangově přezdívaná Žehlička, obdržela při celkové vyvazovací opravě v dceřiné společnosti Českých drah DPOV v Přerově retro nátěr. Ten evokuje stejné provedení, v jakém vyjela z výroby v sedmdesátých letech 20. století, včetně původního označení řadou S 458.0.

Žehlička v retro nátěru jezdí na jihu Čech
Stroj, který má v péči Oblastní centrum údržby ČD Západ, byl po převzetí z opravy provozován nejprve v okolí Plzně z důvodu odladění drobných garančních oprav a následně byl koncem září předán do pravidelného provozu v jižních Čechách. V první fázi si vyzkouší vozbu na regionálních spojích z Českých Budějovic přes Kaplici a Rybník do Horního Dvořiště, poté bude zařazen na turisticky atraktivní trať Rybník – Lipno.

Průměrné hodnocení (1 hlasů): 5

Další články této rubriky

České dráhy nasazují více než tři desítky hlídek ve středních ČecháchČeské dráhy nasazují více než tři desítky hlídek ve středních Čechách

15.3.2024 - Od začátku loňského září České dráhy společně se Středočeským krajem a hlavním městem Prahou zvyšují bezpečnostní opatření ve vlacích, zejména v ranních a večerních hodinách. Tato spolupráce zahrnuje nasazení více než… »

Muzeum v Lužné se chystá na novou sezonu Muzeum v Lužné se chystá na novou sezonu

12.3.2024 - ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka se už připravuje na další sezonu. Pilně se pracovalo například na rozšíření muzejní drážky s rozchodem 600 mm a v plném proudu je údržba a obnova provozních historických vozidel nejen v Lužné,… »

České dráhy letos převezmou 22 Vectronů České dráhy letos převezmou 22 Vectronů

10.3.2024 - České dráhy na přelomu ledna a února od leasingové společnosti RSL převzaly další čtyři lokomotivy Siemens Vectron. Jedná se o první stroje z letošní dodávky. Park hnacích vozidel se v roce 2024 rozšíří o dalších 22 nových… »

 

Všechny články rubriky Hlavní zprávy

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika