Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Hlavní zprávy / Vozy dálkové dopravy vybaveny LED indikací

Vozy dálkové dopravy vybaveny LED indikací

19.12.2017 – autor: JOSEF HOLEK

Více než 450 osobních vozů Českých drah řad A, B, BDs, BDt již bylo vybaveno LED svítilnami. Zařízení vlakové čety i cestující informuje, zda jsou zalamovací dveře správně zajištěny proti otevření za jízdy.

Vozy dálkové dopravy vybaveny LED indikací

Lze říci, že všechny vozy, které ČD nyní nasazují na dálkovou dopravu, už disponují světelnou indikací. Zbylých zhruba 300 vagonů bude technologií osazeno zhruba do srpna příštího roku. Technické řešení spočívá v dosazení snímačů polohy horní západky dveří a doplnění světla. Vozy jsou také vybaveny samolepkami s informacemi o bezpečném chování během jízdy. Instalované optické zařízení má dvě informační úrovně – venkovní stranu a vnitřní stranu vozu. Na vnější je v podobě LED světelného prvku signalizováno žlutým světlem umístěným u každých nástupních dveří, že některé dveře nejsou spolehlivě uzavřeny. Důležité je, že personál vlaku se tak nově i ze strany nástupiště díky signalizaci dozví o nedostatečně uzavřených dveřích nejen na této straně, ale i z druhé opačné strany vozu. Uvnitř vagonu je signalizováno řádné neuzavření trvale svítícím červeným světlem konkrétních dveří.


Průměrné hodnocení (7 hlasů): 3.71

Další články této rubriky

Nové terminály zrychlí nákup jízdenekNové terminály zrychlí nákup jízdenek

22.4.2024 - Cestující se již mohou ve vlacích Českých drah setkat s novými prodejními terminály. Prvním krajem, kde byla nová generace zařízení MOPAJ (MObilní Prodejní Automat Jízdenek) instalována, se stal Zlínský kraj. Postupně budou… »

S jednotkami ComfortJet se seznamuje provozní personál S jednotkami ComfortJet se seznamuje provozní personál

15.4.2024 - Okamžik, kdy se moderní vlaky ComfortJet stanou vysokým standardem dálkových linek Českých drah, se rychle blíží. Aktuálně mají ČD k dispozici čtyři soupravy různého řazení s ohledem na předepsané zkoušky, které nyní… »

ČD oficiálním dopravcem MS v ledním hokeji 2024ČD oficiálním dopravcem MS v ledním hokeji 2024

11.4.2024 - Národní dopravce zajistí během letošního světového šampionátu v hokeji v Česku přepravu hokejových týmů, rozhodčích, organizátorů i fanoušků mezi místy konání zápasů v Praze a v Ostravě. V květnu vypraví sedm párů… »

 

Všechny články rubriky Hlavní zprávy

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika