Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Hlavní zprávy / Singrovka jezdí do Kyselky pravidelně

Singrovka jezdí do Kyselky pravidelně

19.6.2017 – autor: JOSEF HOLEK

Nestává se příliš často, aby se na vlečce, kde desítky let kralovala nákladní doprava, objevil osobní vlak. A navíc historický. O posledním květnovém víkendu se tak stalo na trase mezi Karlovými Vary a Kyselkou. České dráhy na zdejší slavnosti vyslaly retrosoupravu Mattoni expres v čele s motorovým vozem Singrovka. V létě se na trase objeví pravidelně.

Singrovka jezdí do Kyselky pravidelně

Vůz M 240.0100 bude o letní sezoně na vlečku do areálu „Matonky“ zajíždět pravidelně.Akci si nenechaly ujít stovky cestovatelů z celé republiky. „Přijeli jsme do kempu u Varů na víkend a nejprve jsme si říkali, že se budeme chladit u Ohře. Jízda je ale příjemným zpestřením,“ konstatoval Radoslav Novohradský, který přicestoval se svou manželkou z Prahy.

Vyrazila i Kredenc

Původně měla z karlovarského dolního nádraží přes Vojkovice nad Ohří vyrazit jen Singrovka, ČD však do soupravy operativně zařadily další dva vozy – osobní řady BFalm a motorový M 262.043. A vyplatilo se, vlak byl zcela zaplněn. „Během dne Singrovka ještě dvakrát vyrazila do Vojkovic, pozdě odpoledne jsme pak odjeli zpět do Karlových Varů,“ řekl Marek Plochý, manažer Nostalgie ČD. Na příjezd vlaku navázala organizovaná prohlídka Lázní Kyselka s odborným výkladem a další kulturní program. Výletníci si také mohli projít Muzeum Mattoni v Löschnerově pavilonu.

Další Mattoni expresy vyrazí za bohatou historií a poznáním obce Kyselka ještě 23. a 30. července, a ve dnech 6., 13. a 20. srpna. Jízdné se platí ve vlaku přímo průvodčímu.


Průměrné hodnocení (4 hlasů): 3.5

Další články této rubriky

S jednotkami ComfortJet se seznamuje provozní personál S jednotkami ComfortJet se seznamuje provozní personál

15.4.2024 - Okamžik, kdy se moderní vlaky ComfortJet stanou vysokým standardem dálkových linek Českých drah, se rychle blíží. Aktuálně mají ČD k dispozici čtyři soupravy různého řazení s ohledem na předepsané zkoušky, které nyní… »

ČD oficiálním dopravcem MS v ledním hokeji 2024ČD oficiálním dopravcem MS v ledním hokeji 2024

11.4.2024 - Národní dopravce zajistí během letošního světového šampionátu v hokeji v Česku přepravu hokejových týmů, rozhodčích, organizátorů i fanoušků mezi místy konání zápasů v Praze a v Ostravě. V květnu vypraví sedm párů… »

Začala obnova vjezdové části depa v Michli Začala obnova vjezdové části depa v Michli

8.4.2024 - Výměna 21 výhybek, tří kilometrů kolejí a 5,5 kilometru trakčního vedení – to vše se uskuteční při letošní komplexní modernizaci vjezdové části Centra údržby Praha jih v pražské Michli. Jedná se o dosud největší obnovu… »

 

Všechny články rubriky Hlavní zprávy

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika