Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Hlavní zprávy / Pavel Krtek zavítal na zasedání nejvyššího statutárního orgánu OSŽD

Pavel Krtek zavítal na zasedání nejvyššího statutárního orgánu OSŽD

14.5.2018 – autor: REDAKCE

Předseda představenstva Českých Pavel Krtek se koncem dubna ve Vietnamu zúčastnil zasedání nejvyššího statutárního orgánu OSŽD (Organizace pro spolupráci železnic), sdružující hlavně státy bývalého sovětského bloku, Čínu a jihovýchodní Asii.

Pavel Krtek zavítal na zasedání nejvyššího statutárního orgánu OSŽD

V rámci samotného jednání byly projednávány především otázky rozvoje koridorů Evropa – Asie, další postup v oblasti železniční interoperability v euroasijském regionu a další spolupráce v oblasti osobní dopravy. V této oblasti jsou České dráhy velmi aktivní. Česká republika zastává v komitétu OSŽD funkci předsedy Komise pro infrastrukturu a kolejová vozidla. Na konferenci byl projednáván požadavek Moldávie ujmout se tohoto postu. Návrh našel podporu především ve východní části regionu. Díky intenzivnímu jednání delegace ČD získala na svou stranu především členy OSŽD ze zemí Evropské unie a nakonec se podařilo vedení komise pro Česko uhájit.

V rámci zasedání se uskutečnila i celá řada dalších dvoustranných jednání, například s generálním ředitelem ZSSK Filipem Hlubockým (na snímku), s představiteli MÁV a PKP či s náměstkem GŘ Ukrajinských železnic.


Průměrné hodnocení (1 hlasů): 1

Další články této rubriky

S jednotkami ComfortJet se seznamuje provozní personál S jednotkami ComfortJet se seznamuje provozní personál

15.4.2024 - Okamžik, kdy se moderní vlaky ComfortJet stanou vysokým standardem dálkových linek Českých drah, se rychle blíží. Aktuálně mají ČD k dispozici čtyři soupravy různého řazení s ohledem na předepsané zkoušky, které nyní… »

ČD oficiálním dopravcem MS v ledním hokeji 2024ČD oficiálním dopravcem MS v ledním hokeji 2024

11.4.2024 - Národní dopravce zajistí během letošního světového šampionátu v hokeji v Česku přepravu hokejových týmů, rozhodčích, organizátorů i fanoušků mezi místy konání zápasů v Praze a v Ostravě. V květnu vypraví sedm párů… »

Začala obnova vjezdové části depa v Michli Začala obnova vjezdové části depa v Michli

8.4.2024 - Výměna 21 výhybek, tří kilometrů kolejí a 5,5 kilometru trakčního vedení – to vše se uskuteční při letošní komplexní modernizaci vjezdové části Centra údržby Praha jih v pražské Michli. Jedná se o dosud největší obnovu… »

 

Všechny články rubriky Hlavní zprávy

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika