Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Hlavní zprávy / Mrtvých na železničních přejezdech loni ubylo

Mrtvých na železničních přejezdech loni ubylo

19.1.2018 – autor: PETR SLONEK

Počet mrtvých na železničních přejezdech loni klesl o čtvrtinu na 34 lidí. Celkový počet nehod na křížení železnice a silnice se pak snížil o dvě procenta na 171 událostí.

Mrtvých na železničních přejezdech loni ubylo

Mimo železniční přejezdy zemřelo při střetu s vlakem 201 lidí, což je meziročně o osm více. Celkový počet střetů vlaku s člověkem loni dosáhl celkem 258 případů. Podle statistik Drážní inspekce se ale celkový počet nehod a dalších mimořádných událostí loni zvýšil o 13 procent na 4 655 případů, a byl tak nejvyšší za posledních deset let. Drážní inspekce také v minulosti připravila řadu preventivních kampaní, jež mají dospělé i děti varovat před riziky, která jim hrozí na železnici. V roce 2009 vydala DVD s filmem Hazardéry železnice zabíjí, který ukazuje, co vše hrozí lidem na železnici, pokud se v jejím okolí budou chovat nezodpovědně. Do autoškol byl také v roce 2007 distribuován film Řidič, postrach přejezdů. Ten zdůrazňuje pravidla při přejíždění přejezdů.


Průměrné hodnocení (6 hlasů): 2.5

Další články této rubriky

Nové terminály zrychlí nákup jízdenekNové terminály zrychlí nákup jízdenek

22.4.2024 - Cestující se již mohou ve vlacích Českých drah setkat s novými prodejními terminály. Prvním krajem, kde byla nová generace zařízení MOPAJ (MObilní Prodejní Automat Jízdenek) instalována, se stal Zlínský kraj. Postupně budou… »

S jednotkami ComfortJet se seznamuje provozní personál S jednotkami ComfortJet se seznamuje provozní personál

15.4.2024 - Okamžik, kdy se moderní vlaky ComfortJet stanou vysokým standardem dálkových linek Českých drah, se rychle blíží. Aktuálně mají ČD k dispozici čtyři soupravy různého řazení s ohledem na předepsané zkoušky, které nyní… »

ČD oficiálním dopravcem MS v ledním hokeji 2024ČD oficiálním dopravcem MS v ledním hokeji 2024

11.4.2024 - Národní dopravce zajistí během letošního světového šampionátu v hokeji v Česku přepravu hokejových týmů, rozhodčích, organizátorů i fanoušků mezi místy konání zápasů v Praze a v Ostravě. V květnu vypraví sedm párů… »

 

Všechny články rubriky Hlavní zprávy

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika