Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Hlavní zprávy / Lokomotivní park Českých drah rozšířily další dva Vectrony

Lokomotivní park Českých drah rozšířily další dva Vectrony

6.11.2023

České dráhy převzaly od leasingové společnosti RSL a uvedly do provozu další dvě lokomotivy Siemens Vectron (193.576, 193.577). Do konce roku zajistí firma RSL pro ČD ještě čtyři stroje stejného typu a v roce 2024 to bude dalších 22 lokomotiv Siemens Vectron.

Lokomotivní park Českých drah rozšířily další dva Vectrony

Dopravce má nyní k dispozici 35 Vectronů. Do konce roku se tento počet rozšíří na 39 strojů. RSL zajistí do konce roku 2024 pro České dráhy celkem 50 lokomotiv. Zároveň u společnosti Siemens Transportation objednaly dalších 50 lokomotiv Siemens Vectron pro rychlost 230 km/h. Ty budou připravené pro provoz v Česku, na Slovensku, v Maďarsku, Rakousku, Polsku, Německu a Dánsku. Budou dopravovat také nové expresní soupravy ComfortJet. V JŘ 2024 nasadí ČD Vectrony na současné výkony a rozšíří se jejich provoz na spojích do Polska, kde budou dopravovat více spojů do Varšavy včetně vozby vlaku Báthory z Budapešti do Varšavy, na Slovensko nově zamíří do Žiliny a obslouží také více vlaků mezi Prahou a Bohumínem. Nadále budou dopravovat spoje Berliner z Prahy do Německa, Metropolitan z Prahy do Budapešti, Západní expres z Prahy do Chebu a z Chebu do Ústí nad Labem vlaky Krušnohor. Tradičním výkonem Vectronů jsou spoje Slovácký expres mezi Prahou a Uh. Hradištěm.        


Průměrné hodnocení (1 hlasů): 5

Další články této rubriky

Nové terminály zrychlí nákup jízdenekNové terminály zrychlí nákup jízdenek

22.4.2024 - Cestující se již mohou ve vlacích Českých drah setkat s novými prodejními terminály. Prvním krajem, kde byla nová generace zařízení MOPAJ (MObilní Prodejní Automat Jízdenek) instalována, se stal Zlínský kraj. Postupně budou… »

S jednotkami ComfortJet se seznamuje provozní personál S jednotkami ComfortJet se seznamuje provozní personál

15.4.2024 - Okamžik, kdy se moderní vlaky ComfortJet stanou vysokým standardem dálkových linek Českých drah, se rychle blíží. Aktuálně mají ČD k dispozici čtyři soupravy různého řazení s ohledem na předepsané zkoušky, které nyní… »

ČD oficiálním dopravcem MS v ledním hokeji 2024ČD oficiálním dopravcem MS v ledním hokeji 2024

11.4.2024 - Národní dopravce zajistí během letošního světového šampionátu v hokeji v Česku přepravu hokejových týmů, rozhodčích, organizátorů i fanoušků mezi místy konání zápasů v Praze a v Ostravě. V květnu vypraví sedm párů… »

 

Všechny články rubriky Hlavní zprávy

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika