Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Hlavní zprávy / Hydra se oblékla do retro nátěru

Hydra se oblékla do retro nátěru

22.3.2021 – autor: PETR ŠŤÁHLAVSKÝ

Motorový vůz 854.021 se dočkal nového kabátu. Jedná se o krémovo-červený lak, tzv. polomáčený. Současně s tím si vozidlo dopřálo i hlavní opravu. Díky novému retro nátěru se Hydra z šumperských dílen Pars nova vrátila na přelom 60. a 70. let 20. století. Depo ČD v Praze-Libni ji vystavuje především na osobní a spěšné vlaky z Prahy do Mělníka, Mladé Boleslavi a Turnova.

Hydra se oblékla do retro nátěru

Vůz 854.021 prošel podobnou modernizací stejně jako všech 50 stále provozních vozů řad 853 a 852, které dostaly po modernizaci označení ř. 854. Ta zahrnovala například dosazení nového motoru Caterpillar, elektronického řídicího systému, vlakového zabezpečovače LS 90 a nové radiostanice. Na rozdíl od většiny modernizovaných vozů zůstaly u č. 021 klasické otočné dveře a sedačky, jež byly přečalouněné. Ostatní vozy mají posuvné dveře a modernizovaný interiér včetně nových sedaček. Vůz 854.021 tak v současnosti vypadá skoro stejně jako ty v čelech mezinárodních expresů Vindobona (Berlin – Praha – Wien) v letech 1969 až 1972.

 


Průměrné hodnocení (4 hlasů): 3

Další články této rubriky

Nové terminály zrychlí nákup jízdenekNové terminály zrychlí nákup jízdenek

22.4.2024 - Cestující se již mohou ve vlacích Českých drah setkat s novými prodejními terminály. Prvním krajem, kde byla nová generace zařízení MOPAJ (MObilní Prodejní Automat Jízdenek) instalována, se stal Zlínský kraj. Postupně budou… »

S jednotkami ComfortJet se seznamuje provozní personál S jednotkami ComfortJet se seznamuje provozní personál

15.4.2024 - Okamžik, kdy se moderní vlaky ComfortJet stanou vysokým standardem dálkových linek Českých drah, se rychle blíží. Aktuálně mají ČD k dispozici čtyři soupravy různého řazení s ohledem na předepsané zkoušky, které nyní… »

ČD oficiálním dopravcem MS v ledním hokeji 2024ČD oficiálním dopravcem MS v ledním hokeji 2024

11.4.2024 - Národní dopravce zajistí během letošního světového šampionátu v hokeji v Česku přepravu hokejových týmů, rozhodčích, organizátorů i fanoušků mezi místy konání zápasů v Praze a v Ostravě. V květnu vypraví sedm párů… »

 

Všechny články rubriky Hlavní zprávy

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika