Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Hlavní zprávy / ČD Ski opět nabízí slevu na lyžování

ČD Ski opět nabízí slevu na lyžování

23.1.2023

Pro milovníky zimních sportů, kteří se vydají na sjezdovku vlakem, přichystaly České dráhy ve spolupráci s pěti skiareály v tuzemsku i letos zajímavé slevy. Cestující po předložení jízdenky získají atraktivní pětinovou slevu na skipas, na Lipně navíc speciální bonus. Podobná nabídka platí i v zahraničí – u partnerů ve Švýcarsku a na Slovensku.

ČD Ski nabízí slevu na lyžování

První vleky a lanovky se v tuzemských střediscích zapojených do nabídky ČD Ski rozjely naplno už v průběhu prosince. Ve čtyřech pohořích v Čechách a na Moravě si lyžaři, kteří přijedou vlakem, mohou dopřát lyžování se slevou od 21. ledna do 26. března.
Jizerky, Jeseníky, Šumava a Krušné hory
V Jizerských horách jde o Skiareál Tanvaldský Špičák, který se nachází na železniční trati ze Smržovky do Josefova Dolu a je dobře přístupný spoji z Liberce a Jablonce nad Nisou. Pokud vás lákají spíše Jeseníky, obslouží vás ve skiareálu JONAS PARK Ostružná. Ten vyhledávají lyžaři z Olomouce a okolí. Ostružná se nachází na trati mezi Zábřehem na Moravě a Jeseníkem. Milovníci lyžování na Šumavě si mohou z Plzně a okolí zajet do skiareálu Ski & Bike Špičák přímým vlakem na trase Plzeň – Klatovy – Špičák – Železná Ruda. V Krušných horách přivítají lyžaře vystupující z vlaku ve Skiareálu Nádraží Pernink. Ten se nachází na trati Karlovy Vary – Nejdek– Pernink.
Bonusová nabídka na vás čeká ve Ski­areálu Lipno na Šumavě. Jde o akci známou pod názvem ČD Yetti. Představuje slevu ve výši 30 % na denní skipas pro ty, kdo přijedou na lyže vlakem z Českých Budějovic. Posledních pár kilometrů od vlaku až na sjezdovku lyžaře přepraví bezplatný skibus skiareálu, který na vlak navazuje a čeká. Obdobný model bude fungovat i pro cestu zpět.

Návrat do Švýcarska
U dvou zahraničních partnerů ČD Ski platí sleva 20 % na skipas pro dva nebo tři dny s ohledem na cestovní vzdálenost. Po dvouleté přestávce se nabídka ČD Ski vrací do atraktivního skiareálu Davos Klosters s téměř 280 kilometry upravovaných sjezdovek na jeden skipas, díky slevě se cena přibližuje některým velkým českým a slovenským areálům. České dráhy nabízí do Davosu spojení přímým lůžkovým spojem Praha – Linz – Curych s přestupem ve stanici Sargans a návaznými přípoji do Davosu. Cestující takto může již v 9 hodin ráno nazouvat přezkáče v Davos Platzu u dolní stanice lanovky.
Součástí nabídky ČD Ski je už tradičně sleva pro skireál Ski & Bike Ružomberok-Malinô Brdo ve Velké Fatře, který je dobře dostupný ze severní Moravy. Aktuální informace najdete na webových stránkách.
 

Partnerské skiareály

Součástí projektu ČD Ski je pět lyžařských areálů v ČR a jeden ve Švýcarsku:

*Jizerské hory – Skiareál SKI Bižu Tanvaldský Špičák, vlakem na trase Liberec – Smržovka – Tanvaldský Špičák,
*Jeseníky – Skiareál JONAS PARK Ostružná, vlakem na trase Olomouc – Hanušovice – Ostružná – Jeseník,
*Krušné hory – Skiareál Vila Pernink, vlakem na trase Karlovy Vary – Nejdek – Pernink,
*Šumava – Skiareál Ski&Bike Špičák, vlakem na trase Plzeň – Klatovy – Špičák – Železná Ruda,
*Šumava – Lipno (ČD Yetti), vlakem na trase České Budějovice – Rybník – Lipno nad Vltavou – Lipno (skiareál),
*Švýcarské Alpy (kanton Graubünden) – středisko Davos Klosters, lůžkovým vozem na trase Praha – Linz – Sargans – Curych a navazujícími vlaky do Klosters a Davosu.

 


Průměrné hodnocení (0 hlasů): 0

Další články této rubriky

Nové terminály zrychlí nákup jízdenekNové terminály zrychlí nákup jízdenek

22.4.2024 - Cestující se již mohou ve vlacích Českých drah setkat s novými prodejními terminály. Prvním krajem, kde byla nová generace zařízení MOPAJ (MObilní Prodejní Automat Jízdenek) instalována, se stal Zlínský kraj. Postupně budou… »

S jednotkami ComfortJet se seznamuje provozní personál S jednotkami ComfortJet se seznamuje provozní personál

15.4.2024 - Okamžik, kdy se moderní vlaky ComfortJet stanou vysokým standardem dálkových linek Českých drah, se rychle blíží. Aktuálně mají ČD k dispozici čtyři soupravy různého řazení s ohledem na předepsané zkoušky, které nyní… »

ČD oficiálním dopravcem MS v ledním hokeji 2024ČD oficiálním dopravcem MS v ledním hokeji 2024

11.4.2024 - Národní dopravce zajistí během letošního světového šampionátu v hokeji v Česku přepravu hokejových týmů, rozhodčích, organizátorů i fanoušků mezi místy konání zápasů v Praze a v Ostravě. V květnu vypraví sedm párů… »

 

Všechny články rubriky Hlavní zprávy

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika