Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Hlavní zprávy / ČD převzaly další RegioPantery druhé generace

ČD převzaly další RegioPantery druhé generace

3.11.2023 – autor: PETR SLONEK

České dráhy převzaly ve druhé půli října další dvě nejnovější třívozové jednotky RegioPanter řady 640.2, a to konkrétně vozidla 640.206 a 640.213. V Olomouckém kraji tak v současnosti jezdí již sedm RegioPanterů druhé generace, které nahrazují starší vozidla na všech páteřních elektrifikovaných linkách v regionu a budou zajíždět také do sousedního Zlínského kraje.

ČD převzaly další RegioPantery druhé generace

Už počátkem října obdržel národní dopravce od výrobce Škoda Group po ukončení zkušebního provozu první dva RegioPantery této nové série, označené 640.209 a 640.210. Škodovka zároveň získala od Drážního úřadu schválení typu pro jednotky 640.2, což znamená, že další vlaky mohou být postupně uváděny do pravidelného provozu. 
„Nové vlaky poskytují cestujícím pohodlné bezbariérové cestování v klimatizovaných oddílech i další nové služby, například možnost dobíjet drobnou elektroniku během cesty, připojit se k internetu přes palubní wi-fi a využít čas strávený ve vlaku třeba pro vyřizování e-mailů, chatování nebo jiné aktivní činnosti. Moderní vlaky v Olomouckém kraji tak nabízejí atraktivní alternativu k cestování autem,“ řekl člen představenstva a náměstek generálního ředitele ČD pro osobní dopravu Jiří Ješeta.
České dráhy na základě smlouvy s Olomouckým krajem na zajištění dopravní obslužnosti zakoupily sedmadvacet nových třívozových RegioPanterů. Všechny budou uvedeny do provozu do jara 2024 a po dodání obslouží linky Šumperk – Uničov – Olomouc – Přerov – Vyškov, Nezamyslice – Olomouc – Zábřeh na Moravě – Kouty nad Desnou a Olomouc – Přerov – Vsetín.
RegioPanter druhé generace disponuje celkem 234 místy k sezení, může jezdit rychlostí 160 km/h, je vybaven moderním evropským zabezpečovacím systémem ETCS a radiokomunikací GSM-R. Cestujícím nabízí komfortní cestování a služby na úrovni 21. století. Díky rekuperaci je jeho provoz také šetrný k životnímu prostředí.
 


Průměrné hodnocení (0 hlasů): 0

Další články této rubriky

Nové terminály zrychlí nákup jízdenekNové terminály zrychlí nákup jízdenek

22.4.2024 - Cestující se již mohou ve vlacích Českých drah setkat s novými prodejními terminály. Prvním krajem, kde byla nová generace zařízení MOPAJ (MObilní Prodejní Automat Jízdenek) instalována, se stal Zlínský kraj. Postupně budou… »

S jednotkami ComfortJet se seznamuje provozní personál S jednotkami ComfortJet se seznamuje provozní personál

15.4.2024 - Okamžik, kdy se moderní vlaky ComfortJet stanou vysokým standardem dálkových linek Českých drah, se rychle blíží. Aktuálně mají ČD k dispozici čtyři soupravy různého řazení s ohledem na předepsané zkoušky, které nyní… »

ČD oficiálním dopravcem MS v ledním hokeji 2024ČD oficiálním dopravcem MS v ledním hokeji 2024

11.4.2024 - Národní dopravce zajistí během letošního světového šampionátu v hokeji v Česku přepravu hokejových týmů, rozhodčích, organizátorů i fanoušků mezi místy konání zápasů v Praze a v Ostravě. V květnu vypraví sedm párů… »

 

Všechny články rubriky Hlavní zprávy

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika