Železničář / Hlavní zprávy / Hlavní zprávy - všechny zprávy
Hlavní zprávy - všechny zprávy
Obnova vozidel ČD: 45 miliard za 10 let
1.4.2019 - České dráhy v posledních zhruba deseti letech investovaly do svého vozidlového parku přibližně pětačtyřicet miliard korun. Peníze směřovaly do nákupu nové techniky i modernizací. Díky vydatné finanční injekci mohou cestující ČD při cestách využívat moderní technologie a komfort. Národní dopravce v investicích však nepoleví. Připravili jsme přehled nové i modernizované techniky včetně výhledu na další roky. Do čeho se tedy nalijí další miliardy korun? A odkud budou směřovat?
Trať do Kadaně čeká elektrizace, vyrazí sem RegioPanteři
29.3.2019 - Obyvatelé Kadaně získají do dvou let přímé vlakové spojení s většinou významných center Ústeckého kraje. Umožní to plánovaná elektrizace traťového úseku z Kadaně-Prunéřova do Kadaně. O záměru informovala Správa železniční dopravní cesty (SŽDC). České dráhy na trať po dokončení akce nasadí RegioPantery. Náklady na vybudování se vyšplhají na bezmála půl miliardy korun.
Pardubický železniční uzel projde rekonstrukcí
28.3.2019 - Pardubice hlavní nádraží – jeden z nejvýznamnějších a současně nejzatíženějších železničních uzlů na prvním železničním tranzitním koridoru projde kompletní přestavbou. Se stavebními pracemi se začne už letos a pokračovat budou až do poloviny roku 2022.
Jižní expresy čekají příští rok změny
27.3.2019 - Řazení vlaků na Jižních expresech mířících z Prahy do Českých Budějovic a dále do rakouského Lince dozná od příštího roku změn. České dráhy převezou více kol, nový bude i koncept cateringových služeb. Naopak jízdní řád se příliš měnit nebude. V Rakousku se na tom dohodli zástupci Českých drah s partnerskými ÖBB.
JLV slaví šedesátku. Nabízí speciality mladých kuchařů
26.3.2019 - Cestující si v jídelních a bistrovozech Českých drah pochutnají na vybraných kulinářských specialitách. Sezonní nabídky JLV letos sestavil úspěšný Juniorský národní tým Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Přehlídku chutí a vůní otevřel telecím krkem Bourguignon a opečenými škubánky. Příznivci tradiční kuchyně se však nemusejí obávat: řízek a svíčková zůstanou. JLV letos zároveň slaví 60. narozeniny.