Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Zpravodajství / Železniční doprava pro kraje pokračuje čtvrtým ročníkem

Železniční doprava pro kraje pokračuje čtvrtým ročníkem

13.4.2018 – autor: MARTIN HARÁK

Letos pokračuje čtvrtý ročník kulatých stolů, kdy jednají představitelé krajských reprezentací, Českých drah a SŽDC. Motto setkání zní „Efektivní provázanost železničních spojů mezi kraji“.

Železniční doprava pro kraje pokračuje čtvrtým ročníkem

Jeden z prvních mítinků se uskutečnil 22. března v České Třebové, kde se rokovalo o dopravě na jižní a střední Moravě a na Pardubicku. Hovořilo se i o modernizaci pardubického hlavního nádraží nebo rekonstrukci trati Chrudim – Pardubice-Rosice nad Labem, ve hře zůstává také Boskovická spojka. Velkým tématem se stalo dálkové ovládání trati Brno – Česká Třebová. Diskuze se vedla o informačních systémech, které by měly být propojeny mezi SŽDC, Českými drahami a také integrovanými dopravními systémy. Navíc SŽDC chystá projekt s názvem Virtuální tabule manažera infrastruktury, což je mobilní aplikace, v níž se cestující dozví, kde se nacházejí vlaky a jaké je jejich případné zpoždění. Velký prostor se věnoval přidělování kapacity dopravní cesty či problémům s plněním jízdního řádu.


Průměrné hodnocení (3 hlasů): 4.33

Další články této rubriky

Historická budova nádraží v Teplicích má původní vzhledHistorická budova nádraží v Teplicích má původní vzhled

16.4.2024 - Správa železnic dokončila rekonstrukci památkově chráněného nádraží v Teplicích. Obnovou prošla fasáda a střecha objektu a také první nástupiště včetně litinového přístřešku. Stavba začala v srpnu 2022, její celkové… »

Startuje další nostalgická sezonaStartuje další nostalgická sezona

14.4.2024 - Nová sezona v ČD Muzeu Lužná u Rakovníka odstartuje v sobotu 27. dubna, kdy se letos prvně otevřou brány pro veřejnost. Návštěvníci se mohou těšit na premiérové jízdy na prodlouženém okruhu úzkorozchodné železnice a chybět… »

ČD v létě posílí spojení mezi Prahou a BerlínemČD v létě posílí spojení mezi Prahou a Berlínem

10.4.2024 - České dráhy společně s německým dopravcem Deutsche Bahn rozšíří na letní sezonu provoz vlaků mezi Prahou a Berlínem. Pro cestu mezi oběma metropolemi cestujícím nabídnou od 10. června až do 15. září 2024 každý den dodatečný… »

 

Všechny články rubriky Zpravodajství

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika