Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Zpravodajství / Vyzkoušejte sezonní chutě ČD Restaurant

Vyzkoušejte sezonní chutě ČD Restaurant

18.4.2013 – autor: MARTIN NAVRÁTIL

S námi cesta chutná, praví se v reklamním mottu společnosti JLV. A také pěkně utíká. To konstatovali někteří z desítky novinářů, kteří spolu s běžnými cestujícími ve středu 10. dubna ve vlaku EC 277 Slovan z Prahy do Brna mohli okusit takzvané jarní chutě v rámci projektu ČD Restaurant. Jde o nové sezonní pokrmy, které od 3. dubna našly cestu do jídelních vozů, bistrovozů a bister v SuperCity Pendolino. Všude tam, kde je výhradním catererem společnost JLV.

Vyzkoušejte sezonní chutě ČD Restaurant

Nad přípravou nové nabídky se před pár týdny opět sešel tým kuchařů v čele se šéfkuchařem Jiřím Králem z Československého svazu kuchařů v Praze (jeho restaurace Aureole Praha byla nedávno oceněna michelinským průvodcem), aby připravil cestujícím nové, jarem provoněné a procítěné pokrmy. Ochutnávka připravená speciálně pro novináře se skládala ze čtyř chodů. Na první pohled do nabídky bylo znát, že dominuje pestrost a více vitaminů.

Jarní nabídku JLV komentuje a popisuje produktový manažer Petr Hubáček: „Klademe důraz na vyváženou energetickou hodnotu pokrmů s vyšším obsahem vitaminů, stálou, nepřetržitou a kontrolovanou čerstvost surovin, kvalitu zpracování a v neposlední řadě i vysokou erudovanost našeho personálu. Takto posunujeme mantinely ČD Restaurant zase o něco dál. V letošní jarní nabídce jsme se ještě více řídili pestrostí. Potraviny se zpracovávají podle přísných zásad pro co největší zachování jejich nutriční a chuťové kvality.“ 

Využíváme ve větší míře tuzemské dodavatele

Co se týče cen, v jídelních vozech, bistrovozech a bistrech v SuperCity Pendolino provozovaných JLV si můžete dát obědové menu již od 139 korun (na území České republiky). Nabídka minutek začíná na částce 159 korun a na tradiční a oblíbené svíčkové si pochutnáte za 129 korun. O drahotě se tedy mluvit nedá.

Jakmile mu skončil největší nápor práce, přišel si se strávníky na degustační jízdě popovídat kuchařský mistr Jaroslav Sapík. I on zdůraznil, že klíčové v přípravě jídla je použití těch nejkvalitnějších surovin. Ve větší míře než dříve se klade důraz na potraviny z tuzemských farem. První ochutnávku mezi cestujícími, kdy obsluha JLV jim degustační porce donesla až na místo, pozitivně zhodnotil manažer marketingové komunikace společnosti JLV Martin Maluš: „Bylo to za běžného provozu, tak jsem velkou chválu nečekal, přesto to lidé hodnotili příjemně. I když jsem se zpočátku bál, že do Brna nemáme šanci tolik lidí obsloužit, ale dopadlo to dobře a pan Sapík stihl projít mezi lidmi a pohovořit.“ 

Mužům šmakovala krkovice

A jak hodnotili pokrmy ostatní? Mužům se nejvíce zamlouvala pečená krkovice, asi díky lahodnému spojení s křenem. U žen jednoznačně zvítězil jablečný koláč, možná i proto, že se v restauracích moc neobjevuje. Podle Martina Maluše se také ukázalo, že cizinci jsou zvyklí více chválit než Češi. „Při startu letní sezony takovéto ochutnávky rozšíříme na více spojů,“ přislíbil Maluš. O tom, jak je jídlo ČD Restaurant chutné, si můžete udělat obrázek sami ve vybraných vlacích Českých drah.


Průměrné hodnocení (1 hlasů): 5

Fotogalerie

Další články této rubriky

Lužná plnohodnotně rozjela novou parní sezonuLužná plnohodnotně rozjela novou parní sezonu

12.6.2024 - O víkendu 11. a 12. května se v Lužné u Rakovníka uskutečnil letošní první parní víkend. Po oba dny se konalo tradiční komentované představení nejzajímavějších strojů na tamější točně. »

Do Polska pohodlně vlaky Českých drah Do Polska pohodlně vlaky Českých drah

11.6.2024 - Podle statistik je Polsko jednou z nejvíce navštěvovaných zemí v Evropě. A těší se zájmu i u českých turistů, jejichž počty rekordně rostou i letos. Polsko nabízí kromě příznivé cenové hladiny i vysokou úroveň služeb,… »

ČD spustily novou kampaň na ekologické cestování vlakemČD spustily novou kampaň na ekologické cestování vlakem

9.6.2024 - Víte, jak ušetřit 44,68 kg CO2? Stačí si pro cestu mezi Prahou a Ostravou vybrat vlak místo automobilu. Právě na zdůraznění ekologického aspektu cestování vlakem se zaměřila nová marketingová kampaň Českých drah, se kterou se od… »

 

Všechny články rubriky Zpravodajství

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika