Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Zpravodajství / VUZ uspořádal první Česko-slovenskou železniční konferenci

VUZ uspořádal první Česko-slovenskou železniční konferenci

8.12.2022

Bratislava hostila 3. a 4. listopadu první den historicky první Česko-slovenskou železniční konferenci. Sešli se zde odborníci z oboru, zástupci dopravních institucí obou zemí i hlavní subjekty v podnikání v segmentu kolejových vozidel a technologií infrastruktury.

VUZ uspořádal první Česko-slovenskou železniční konferenci

Pořadatelem akce, kde se řešila zejména budoucnost železnice, byla VUZ Slovakia a dceřiná společnost Českých drah Výzkumný Ústav Železniční. Hosty v sále a řečníky na konferenci hned první den přivítal předseda představenstva VUZ Martin Bělčík. Hlavní témata 1. Česko-slovenské železniční konference byla budoucnost české a slovenské železniční sítě, osud regionálních tratí a realita VRT, role železnice v době evropského předsednictví, změny v legislativě a dopady energetické krize. Hovořilo se i o nejnovějších trendech ve vývoji kolejových vozidel a vlakovém zabezpečení či o moderních technologiích pohledem dopravců a správců infrastruktury. Nechyběla ani diskuze o ETCS a jeho alternativách a doplňcích pro vedlejší tratě. Vystoupil také předseda představenstva ČD Michal Krapinec. 


Průměrné hodnocení (0 hlasů): 0

Další články této rubriky

ČD podepsaly dodatek se Středočeským krajemČD podepsaly dodatek se Středočeským krajem

8.5.2024 - Středočeský kraj prodloužil smlouvu s Českými drahami na provoz na neelektrifikovaných tratích do roku 2034. Vypršet měla po deseti letech, tedy v prosinci 2029. Výměnou za její prodloužení ČD investují do vozového parku na… »

Kauza Falcon definitivně skončilaKauza Falcon definitivně skončila

7.5.2024 - Společnosti RegioJet a České dráhy oznámily počátkem dubna dosažení dohody o ukončení všech sporů souvisejících s kauzou Falcon, které zahrnovaly i soudní spor o náhradu újmy ve výši 716 977 278 Kč s příslušenstvím. … »

Z Prahy vyrazil do Bruselu nový noční spojZ Prahy vyrazil do Bruselu nový noční spoj

5.5.2024 - Díky spolupráci společnosti České dráhy a nizozemsko-belgického dopravce European Sleeper se v úterý 26. března na svou první cestu z pražského hlavního nádraží vydal nový noční vlak do Bruselu. Symbolicky po dvaceti letech… »

 

Všechny články rubriky Zpravodajství

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika