Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Zpravodajství / Ve vlacích ČD lidé nechali přes 18 tisíc předmětů

Ve vlacích ČD lidé nechali přes 18 tisíc předmětů

21.3.2024

Obraz, meč nebo sušák na prádlo. I takové předměty cestující zapomněli v uplynulém roce ve vlacích Českých drah. Za celý rok 2023 bylo evidováno 18 640 nalezených předmětů. Celkem 9 463 věcí se podařilo vrátit majitelům, dalších více než 4 600 nalezených předmětů bylo odevzdáno na úřad příslušné obce.

Ve vlacích ČD lidé nechali přes 18 tisíc předmětů

České dráhy evidují všechny ztráty a nálezy na webu eztraty.cz. Stálice mezi nalezenými předměty jsou osobní doklady, peněženky, mobilní telefony, klíče nebo třeba čepice. Vlakový personál ČD se však loni setkal i se zapomenutými předměty méně obvyklého charakteru. Našla se zapomenutá bedna s lahvemi šampaňského, ukulele, dětská postýlka, křovinořez nebo francouzské hole. Z celkového počtu ztracených a nalezených předmětů se majitelé přihlásili o 51 % z nich. 4 612 nalezených věcí bylo postoupeno na úřady obcí, na jejichž území k nálezu došlo. Majitelé mají ze zákona 3 roky na přihlášení se k věci, následně nalezená věc připadá do vlastnictví obce. Více než 1 100 věcí muselo být také zničeno, obvykle se jednalo třeba o nalezené potraviny, které podléhají zkáze. Pokud cestující cokoliv zapomene ve vlaku Českých drah, doporučujeme co nejrychleji se obrátit prostřednictvím telefonu 221 111 122 na Centrální zákaznický servis ČD.


Průměrné hodnocení (0 hlasů): 0

Další články této rubriky

Chystá se elektrifikace trati z Českých Velenic do Veselí nad Lužnicí Chystá se elektrifikace trati z Českých Velenic do Veselí nad Lužnicí

24.4.2024 - Správa železnic vybrala projektanta pro rekonstrukci a elektrizaci trati v úseku mezi Českými Velenicemi a Veselím nad Lužnicí. Stavba má umožnit provoz přímých elektrických vlaků na trati z Vídně přes Gmünd do Prahy. Traťová… »

Vlaky jezdí i mezi školními lavicemiVlaky jezdí i mezi školními lavicemi

23.4.2024 - V několika partnerských středních školách Českých drah se mohou pochlubit funkčními a skvěle vybavenými modelovými kolejišti. Jedním ze zařízení je Střední škola Edvarda Beneše v Břeclavi. »

Chystá se rekonstrukce trati na HavlíčkobrodskuChystá se rekonstrukce trati na Havlíčkobrodsku

19.4.2024 - Rekonstrukce osmikilometrového úseku železnice mezi Přibyslaví a Pohledem na Havlíčkobrodsku přijde bezmála na 2,8 miliardy korun. Zhotovitelem, jehož vybrala SŽ, je společnost Chládek & Tintěra. Rekonstrukce umožní zvýšit rychlost… »

 

Všechny články rubriky Zpravodajství

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika