Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Zpravodajství / Ukončení JŘ 2018 na trati 090 pohledem železničního modeláře

Ukončení JŘ 2018 na trati 090 pohledem železničního modeláře

13.12.2018 – autor: redakce

Na sobou 8. prosince 2018 připadlo ukončení platnosti stávajícího jízdního řádu. Očekáváním nového se vzpomínalo také na to, co vlastně tento den končí. V Roztokách u Prahy se v tento den vlastně sešly dvě vzpomínkové akce a jedna výroční. Tou bylo přesně rok pravidelného nasazení Vectronů na vlaky EC, jedoucí po trati 090.

Ukončení JŘ 2018 na trati 090 pohledem železničního modeláře

Ta první vzpomínková představovala rozloučení s pravidelným provozem motorových vozů řady 810/809, provozovaných o víkendech na lince S 41 z Roztok do Prahy Hostivaře a zpět, tou druhou pak byla výstava železničních modelů pro veřejnost na kolejišti Klubu železničních modelářů v Roztokách u Prahy (KŽMR), zaměřená nostalgicky na provoz převážně parních lokomotiv.

Na skutečném kolejišti se v rámci posledního provozního nasazení na lince S 41 předvedly motorové vozy 809 495 a 809 502 v barvách Národního dopravce. Na modelovém kolejišti byly provozovány pouze modely, vyráběné modelářskými fabrikami. Avšak i modelová parní lokomotiva zde musí být vybavena dekodérem, protože kolejiště je ovládáno PC programem „ModelJOP“.


Průměrné hodnocení (3 hlasů): 3.33

Další články této rubriky

Historická budova nádraží v Teplicích má původní vzhledHistorická budova nádraží v Teplicích má původní vzhled

16.4.2024 - Správa železnic dokončila rekonstrukci památkově chráněného nádraží v Teplicích. Obnovou prošla fasáda a střecha objektu a také první nástupiště včetně litinového přístřešku. Stavba začala v srpnu 2022, její celkové… »

Startuje další nostalgická sezonaStartuje další nostalgická sezona

14.4.2024 - Nová sezona v ČD Muzeu Lužná u Rakovníka odstartuje v sobotu 27. dubna, kdy se letos prvně otevřou brány pro veřejnost. Návštěvníci se mohou těšit na premiérové jízdy na prodlouženém okruhu úzkorozchodné železnice a chybět… »

ČD v létě posílí spojení mezi Prahou a BerlínemČD v létě posílí spojení mezi Prahou a Berlínem

10.4.2024 - České dráhy společně s německým dopravcem Deutsche Bahn rozšíří na letní sezonu provoz vlaků mezi Prahou a Berlínem. Pro cestu mezi oběma metropolemi cestujícím nabídnou od 10. června až do 15. září 2024 každý den dodatečný… »

 

Všechny články rubriky Zpravodajství

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika