Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Zpravodajství / Tenisté jeli na Davis Cup vlakem ČD

Tenisté jeli na Davis Cup vlakem ČD

18.9.2018 – autor: REDAKCE

Čeští tenisté se na barážové utkání Davisova poháru do Maďarska vydali vlakem Českých drah. Do Budapešti vyrazili z Prahy v neděli 10. září spojem Metropolitan jednička Jiří Veselý a deblista Roman Jebavý, v Brně k nim přistoupili Adam Pavlásek s kapitánem Jaroslavem Navrátilem. Čtvrtý člen týmu Lukáš Rosol dorazil rovnou do dějiště zápasu.

Tenisté jeli na Davis Cup vlakem ČD

Tenisté jezdí vlakem na Davisův pohár do Ostravy, ale za hranice zvolili místo auta či letadla cestu po kolejích poprvé. Podle trenéra Navrátila je jízda sice o něco delší než z Olomouce do Ostravy, byla však pohodlná a příjemná. První část cesty členové týmu podřimovali, po přistoupení Navrátila s Pavláskem vytáhli karty. Hráči i členové realizačního týmu měli ve vlaku pohodlí, pro každého byly v první třídě dvě sedačky. V utkání nešlo o postup do elitní Světové skupiny, neboť Mezinárodní tenisová federace v polovině srpna v Orlandu schválila reformu soutěže. Češi nakonec vyhráli 3:2. Od příštího roku bude hrát 1. kolo Davis Cupu 24 týmů, vítěz z Budapešti si zajistil nasazení pro los. Boj o „salátovou mísu“ vyvrcholí týdenním turnajem pro 18 týmů na jednom místě.


Průměrné hodnocení (3 hlasů): 3.33

Další články této rubriky

Chystá se rekonstrukce trati na HavlíčkobrodskuChystá se rekonstrukce trati na Havlíčkobrodsku

19.4.2024 - Rekonstrukce osmikilometrového úseku železnice mezi Přibyslaví a Pohledem na Havlíčkobrodsku přijde bezmála na 2,8 miliardy korun. Zhotovitelem, jehož vybrala SŽ, je společnost Chládek & Tintěra. Rekonstrukce umožní zvýšit rychlost… »

Historická budova nádraží v Teplicích má původní vzhledHistorická budova nádraží v Teplicích má původní vzhled

16.4.2024 - Správa železnic dokončila rekonstrukci památkově chráněného nádraží v Teplicích. Obnovou prošla fasáda a střecha objektu a také první nástupiště včetně litinového přístřešku. Stavba začala v srpnu 2022, její celkové… »

Startuje další nostalgická sezonaStartuje další nostalgická sezona

14.4.2024 - Nová sezona v ČD Muzeu Lužná u Rakovníka odstartuje v sobotu 27. dubna, kdy se letos prvně otevřou brány pro veřejnost. Návštěvníci se mohou těšit na premiérové jízdy na prodlouženém okruhu úzkorozchodné železnice a chybět… »

 

Všechny články rubriky Zpravodajství

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika