Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Zpravodajství / Stavební práce u Šakvic pokračují

Stavební práce u Šakvic pokračují

20.5.2020 – autor: MARTIN HARÁK

Po zimní přestávce se opět rozeběhly stavební práce na modernizaci, ale především elektrizaci železniční tratě z koridorové stanice Šakvice do nedalekých Hustopečí u Brna.

Stavební práce u Šakvic pokračují

V rámci výluky, která začala v polovině března a potrvá do konce srpna, se mimo jiné postaví opěrná zeď v hustopečské stanici, obnoví kolejiště v mezistaničním úseku a připraví trakční sloupy pro trolejové vedení. V Šakvicích stavbaři pracují na novém podchodu, který zajistí bezbariérový přístup na všechna nástupiště. Jak jsme již informovali, stavební práce začaly loni v září a celá stavba by měla být ukončena jako celek na počátku příštího roku. Po dokončení elektrizace se plánuje v rámci Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje přímé železniční spojení z Hustopečí až do centra Brna bez nutnosti přestupu. Cesta do jihomoravské metropole by měla trvat zhruba půl hodiny.


Průměrné hodnocení (6 hlasů): 4.67

Další články této rubriky

Chystá se rekonstrukce trati na HavlíčkobrodskuChystá se rekonstrukce trati na Havlíčkobrodsku

19.4.2024 - Rekonstrukce osmikilometrového úseku železnice mezi Přibyslaví a Pohledem na Havlíčkobrodsku přijde bezmála na 2,8 miliardy korun. Zhotovitelem, jehož vybrala SŽ, je společnost Chládek & Tintěra. Rekonstrukce umožní zvýšit rychlost… »

Historická budova nádraží v Teplicích má původní vzhledHistorická budova nádraží v Teplicích má původní vzhled

16.4.2024 - Správa železnic dokončila rekonstrukci památkově chráněného nádraží v Teplicích. Obnovou prošla fasáda a střecha objektu a také první nástupiště včetně litinového přístřešku. Stavba začala v srpnu 2022, její celkové… »

Startuje další nostalgická sezonaStartuje další nostalgická sezona

14.4.2024 - Nová sezona v ČD Muzeu Lužná u Rakovníka odstartuje v sobotu 27. dubna, kdy se letos prvně otevřou brány pro veřejnost. Návštěvníci se mohou těšit na premiérové jízdy na prodlouženém okruhu úzkorozchodné železnice a chybět… »

 

Všechny články rubriky Zpravodajství

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika