Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Zpravodajství / Startuje další nostalgická sezona

Startuje další nostalgická sezona

14.4.2024

Nová sezona v ČD Muzeu Lužná u Rakovníka odstartuje v sobotu 27. dubna, kdy se letos prvně otevřou brány pro veřejnost. Návštěvníci se mohou těšit na premiérové jízdy na prodlouženém okruhu úzkorozchodné železnice a chybět nebudou ani hvězdicové jízdy parních vlaků do okolí.

Startuje další nostalgická sezona

Muzeum pro fanoušky připravilo i další akce. Už 1. června se v areálu uskuteční Rodinný den. Připraveny budou soutěže a hry. Zájemci se mohou svézt vláčkem po úzkorozchodném okruhu nebo navštívit Kinematovlak. Na víkend 20. až 21. července se chystá setkání drezín v ČD Muzeu. Půjde o přehlídku různých typů strojů od poloviny devatenáctého století až do současnosti. Samozřejmostí jsou jízdy po areálu. Víkend 17. až 18. srpna bude patřit modelářům. Odehraje se už 11. ročník modelářské výstavy zaměřené nejen na železniční modelářství, ale i na modely silniční nebo bojové techniky. A o víkendu 5. až 6. října si přijdou na své příznivci lokomotiv Hektor. Připravuje se první setkání strojů T 435.0 a T 458.1 přezdívaných Hektor. Těšit se můžete nejen na přehlídku na točně, ale také na jízdy zvláštních vlaků či ranní a noční fotografování v areálu muzea. Brány Lužná letos zavře 27. října. Jako novinka se připravují na 7. prosince jízdy Mikulášského vlaku v okolí muzea.


Průměrné hodnocení (0 hlasů): 0

Další články této rubriky

Železniční skanzen ve Střezimíři bude lákat na drezíny i výletní vláčekŽelezniční skanzen ve Střezimíři bude lákat na drezíny i výletní vláček

28.4.2024 - Starosta obce Střezimíř Miloš Jelínek, člen představenstva Českých drah Jiří Ješeta a Jan Šatava ze společnosti Railway Capital podepsali na začátku března memorandum o spolupráci při prezentaci železniční dopravy v areálu… »

Chystá se elektrifikace trati z Českých Velenic do Veselí nad Lužnicí Chystá se elektrifikace trati z Českých Velenic do Veselí nad Lužnicí

24.4.2024 - Správa železnic vybrala projektanta pro rekonstrukci a elektrizaci trati v úseku mezi Českými Velenicemi a Veselím nad Lužnicí. Stavba má umožnit provoz přímých elektrických vlaků na trati z Vídně přes Gmünd do Prahy. Traťová… »

Vlaky jezdí i mezi školními lavicemiVlaky jezdí i mezi školními lavicemi

23.4.2024 - V několika partnerských středních školách Českých drah se mohou pochlubit funkčními a skvěle vybavenými modelovými kolejišti. Jedním ze zařízení je Střední škola Edvarda Beneše v Břeclavi. »

 

Všechny články rubriky Zpravodajství

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika