Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Zpravodajství / Řídicí výbor ŽUB řešil chystaný přesun nádraží v Brně

Řídicí výbor ŽUB řešil chystaný přesun nádraží v Brně

20.4.2018 – autor: JOSEF HOLEK

Ministerstvo dopravy hostilo v pondělí 26. března další pravidelné jednání Řídicího výboru ŽUB (železniční uzel Brno). Hlavním cílem jednání byla prezentace výstupů studií proveditelnosti jednotlivých variant a porovnání jejich ekonomické výhodnosti a návratnosti – ať už šlo o varianty zahrnující přesun nádraží, nebo stávající polohu.

Řídicí výbor ŽUB řešil chystaný přesun nádraží v Brně

Celková investiční náročnost se ve všech zkoumaných verzích projektu pohybuje v řádu 40 až 50 miliard korun. Řídicí výbor nakonec přijal usnesení, že vzhledem ke snaze o minimalizaci časových a věcných rizik územní přípravy a snaze minimalizovat omezení pro cestující v době výstavby se doporučuje k realizaci varianta Ac, tedy jedno z řešení počítající s přesunem hlavního nádraží. Kromě zástupců resortu jsou v orgánu i zástupci Českých drah, primátor města Brna, zástupci vedení Jihomoravského kraje nebo SŽDC.


Průměrné hodnocení (9 hlasů): 2.67

Další články této rubriky

Chystá se rekonstrukce trati na HavlíčkobrodskuChystá se rekonstrukce trati na Havlíčkobrodsku

19.4.2024 - Rekonstrukce osmikilometrového úseku železnice mezi Přibyslaví a Pohledem na Havlíčkobrodsku přijde bezmála na 2,8 miliardy korun. Zhotovitelem, jehož vybrala SŽ, je společnost Chládek & Tintěra. Rekonstrukce umožní zvýšit rychlost… »

Historická budova nádraží v Teplicích má původní vzhledHistorická budova nádraží v Teplicích má původní vzhled

16.4.2024 - Správa železnic dokončila rekonstrukci památkově chráněného nádraží v Teplicích. Obnovou prošla fasáda a střecha objektu a také první nástupiště včetně litinového přístřešku. Stavba začala v srpnu 2022, její celkové… »

Startuje další nostalgická sezonaStartuje další nostalgická sezona

14.4.2024 - Nová sezona v ČD Muzeu Lužná u Rakovníka odstartuje v sobotu 27. dubna, kdy se letos prvně otevřou brány pro veřejnost. Návštěvníci se mohou těšit na premiérové jízdy na prodlouženém okruhu úzkorozchodné železnice a chybět… »

 

Všechny články rubriky Zpravodajství

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika