Železničář / Zpravodajství / Restaurační vozy Českých drah lákají na nové menu
Restaurační vozy Českých drah lákají na nové menu
18.7.2023
Pórková polévka, cuketové placky s uzeným sýrem, šťouchané brambory a nakládaná zelenina, španělský ptáček s jasmínovou rýží nebo koláč s rybízem a rebarborou, s mandlovou drobenkou, sypaný čokoládou. To jsou novinky, které cestujícím od konce května nabízí ČD Restaurant.
Letní nabídku ČD Restaurant pro vás opět připravil juniorský národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR, který se v těchto měsících intenzivně připravuje na světovou kuchařskou olympiádu IKA 2024 ve Stuttgartu. Při tvorbě nového menu mladí kuchaři využili letní suroviny a zajímavě je zkombinovali s již osvědčenými. Kromě sezonních jídel si cestující mohou pochutnat i na stálé nabídce, jejíž ikonickou položkou je svíčková. Nejprodávanějším jídlem posledních let je pak další klasika, kuřecí řízek s bramborovým salátem. Již pátým rokem nabízí jídelní vozy ve spolupráci s pivovarem Chroust vlastní řemeslné pivo Union, které je u cestujících velmi oblíbené i díky etiketě s železničním motivem.
Další články této rubriky
ČD Cargo nasadilo svůj první duální Vectron
15.5.2024 - Park hnacích vozidel naší dceřiné společnosti ČD Cargo posílila na začátku dubna lokomotiva s číslem 248.082. Jedná se o Vectron Dual Mode od výrobce vozidel Siemens, tedy o lokomotivu stejného typu, jakou ČD Cargo testovalo ve… »
České dráhy v Benešově předvedly první RegioPanter pro PID
14.5.2024 - V železniční stanici Benešov u Prahy a v přilehlém autobusovém terminálu se třetí dubnovou sobotu uskutečnil Regionální den PID. Téměř po celý den se návštěvníci mohli svézt historickými autobusy a speciálními vlaky.… »
12.5.2024 - Obměna vozového parku Českých drah podněcuje potřebu další modernizace údržbového zázemí. V případě chebského depa znamená výstavba nové opravárenské haly nutnost rozloučit se s původní severní výtopnou z předminulého… »