Zpravodajství / Restaurační vozy Českých drah lákají na nové menu
Restaurační vozy Českých drah lákají na nové menu
18.7.2023
Pórková polévka, cuketové placky s uzeným sýrem, šťouchané brambory a nakládaná zelenina, španělský ptáček s jasmínovou rýží nebo koláč s rybízem a rebarborou, s mandlovou drobenkou, sypaný čokoládou. To jsou novinky, které cestujícím od konce května nabízí ČD Restaurant.
Letní nabídku ČD Restaurant pro vás opět připravil juniorský národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR, který se v těchto měsících intenzivně připravuje na světovou kuchařskou olympiádu IKA 2024 ve Stuttgartu. Při tvorbě nového menu mladí kuchaři využili letní suroviny a zajímavě je zkombinovali s již osvědčenými. Kromě sezonních jídel si cestující mohou pochutnat i na stálé nabídce, jejíž ikonickou položkou je svíčková. Nejprodávanějším jídlem posledních let je pak další klasika, kuřecí řízek s bramborovým salátem. Již pátým rokem nabízí jídelní vozy ve spolupráci s pivovarem Chroust vlastní řemeslné pivo Union, které je u cestujících velmi oblíbené i díky etiketě s železničním motivem.
Další články této rubriky
Uspořádali jsme odborný seminář pro stipendisty
30.4.2025 - Na konci března jsme pro naše stipendisty uspořádali ČD Akademii, abychom je podpořili v jejich odborném rozvoji a přípravě na práci strojvedoucí. Odborného semináře se zúčastnila skupinka stipendistů, kteří studují na našich… »
Libeňský přesmyk odstraní úzké hrdlo na koridoru
28.4.2025 - Správa železnic hledá zhotovitele dokumentace pro povolení stavby Libeňského přesmyku. Přebudování trati mezi Libní a Malešicemi pomůže odstranit kritické místo, které dnes představuje úrovňové křížení vlaků ve východní… »
SŽ vybrala stavitele první části rychlotrati Brno - Přerov
25.4.2025 - Modernizace první části trati z Brna do Přerova začíná, Správa železnic vybrala zhotovitele prací mezi Nezamyslicemi a Kojetínem. Nejlepší nabídku ve výši 6,69 miliardy korun podaly společnosti STRABAG Rail, EUROVIA CZ a PORR. Stavba… »
