Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Zpravodajství / Přes tisícovku policistů využívá výhodnější jízdné

Přes tisícovku policistů využívá výhodnější jízdné

9.4.2024

V rámci společného projektu Českých drah a Policie ČR mají policisté už rok možnost výhodněji cestovat vlaky dopravce. Cenově výhodnější In Karty si za tu dobu pořídilo více než 1 100 příslušníků policejního sboru. Přítomnost policistů také pomáhá vlakovému personálu při řešení incidentů.

Přes tisícovku policistů využívá výhodnější jízdné

„Chceme, aby s našimi vlaky policisté cestovali, protože v případě potřeby, může vlakový personál požádat policistu o pomoc. Máme i vazbu od kolegů z vlakových čet, že se cítí s policistou ve vlaku bezpečněji,“ řekl Michal Krapinec, generální ředitel ČD. Dopravce s Policií ČR spustil projekt, jenž má zvýšit bezpečnost a zrychlit řešení incidentů ve vlacích, v březnu 2023. Policisté si mohou pořídit v mobilní aplikaci Můj vlak virtuální In Kartu s aplikacemi IN 25, IN 50 a IN 100 za poloviční cenu. Nejpopulárnější je pořízení aplikace IN 100, jež tvoří více než polovinu z celkového počtu. Ve spolupráci s policií ČD také zintenzivnily akce proti vandalům a sprejerům, kteří poškozují vlaky. Za poslední rok bylo evidováno více než 460 případů sprejerství na vozidlech ČD. Škoda v souvislosti s jejich odstraňováním překračuje částku 15 milionů korun. 


Průměrné hodnocení (0 hlasů): 0

Další články této rubriky

Železniční skanzen ve Střezimíři bude lákat na drezíny i výletní vláčekŽelezniční skanzen ve Střezimíři bude lákat na drezíny i výletní vláček

28.4.2024 - Starosta obce Střezimíř Miloš Jelínek, člen představenstva Českých drah Jiří Ješeta a Jan Šatava ze společnosti Railway Capital podepsali na začátku března memorandum o spolupráci při prezentaci železniční dopravy v areálu… »

Chystá se elektrifikace trati z Českých Velenic do Veselí nad Lužnicí Chystá se elektrifikace trati z Českých Velenic do Veselí nad Lužnicí

24.4.2024 - Správa železnic vybrala projektanta pro rekonstrukci a elektrizaci trati v úseku mezi Českými Velenicemi a Veselím nad Lužnicí. Stavba má umožnit provoz přímých elektrických vlaků na trati z Vídně přes Gmünd do Prahy. Traťová… »

Vlaky jezdí i mezi školními lavicemiVlaky jezdí i mezi školními lavicemi

23.4.2024 - V několika partnerských středních školách Českých drah se mohou pochlubit funkčními a skvěle vybavenými modelovými kolejišti. Jedním ze zařízení je Střední škola Edvarda Beneše v Břeclavi. »

 

Všechny články rubriky Zpravodajství

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika