Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Zpravodajství / OCÚ Západ přivítalo studenty na exkurzi

OCÚ Západ přivítalo studenty na exkurzi

25.10.2022

Oblastní centrum údržby (OCÚ) Západ uspořádalo v závěru září pro studenty zajímavou exkurzi do svého zázemí. Krátce před uskutečněním Národního dne železnice 2022 otevřelo brány svého podniku v Plzni, aby mladým zájemcům ukázalo jindy veřejnosti zcela nepřístupné prostory.

OCÚ Západ přivítalo studenty na exkurzi

Ti díky tomu mohli nahlédnout pod pokličku příprav této náročné akce pro tisíce návštěvníků. Nechyběla prohlídka historických i moderních lokomotiv, ukázka provozu Oblastního centra údržby Českých drah, prohlídka opravárenské haly, prezentace hasičské techniky HZS Správy železnic a studenti vyslechli rovněž přednášky o prevenci bezpečnosti na železnici. Poté následovala otevřená diskuze s náborovými pracovníky společností. České dráhy, jejich dceřiné firmy ČD Cargo a Správy železnic. 


Průměrné hodnocení (2 hlasů): 1

Další články této rubriky

Chystá se rekonstrukce trati na HavlíčkobrodskuChystá se rekonstrukce trati na Havlíčkobrodsku

19.4.2024 - Rekonstrukce osmikilometrového úseku železnice mezi Přibyslaví a Pohledem na Havlíčkobrodsku přijde bezmála na 2,8 miliardy korun. Zhotovitelem, jehož vybrala SŽ, je společnost Chládek & Tintěra. Rekonstrukce umožní zvýšit rychlost… »

Historická budova nádraží v Teplicích má původní vzhledHistorická budova nádraží v Teplicích má původní vzhled

16.4.2024 - Správa železnic dokončila rekonstrukci památkově chráněného nádraží v Teplicích. Obnovou prošla fasáda a střecha objektu a také první nástupiště včetně litinového přístřešku. Stavba začala v srpnu 2022, její celkové… »

Startuje další nostalgická sezonaStartuje další nostalgická sezona

14.4.2024 - Nová sezona v ČD Muzeu Lužná u Rakovníka odstartuje v sobotu 27. dubna, kdy se letos prvně otevřou brány pro veřejnost. Návštěvníci se mohou těšit na premiérové jízdy na prodlouženém okruhu úzkorozchodné železnice a chybět… »

 

Všechny články rubriky Zpravodajství

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika