Železničář / Zpravodajství / Nové menu JLV připomíná podzim v Lánech
Nové menu JLV připomíná podzim v Lánech
28.8.2018 – autor: JOSEF HOLEK
Cestující Českých drah si mohou v jídelních a bistrovozech pochutnat na pokrmech nové sezonní nabídky. Společnost JLV, která poskytuje cateringové služby ve vlacích národního dopravce, připravuje v rámci 100. výročí založení Československa pokrmy, které si pro sebe a své hosty nechával s oblibou připravovat určitě i Tomáš Garrigue Masaryk.

Z podzimního menu, jež charakterizují výrazné chutě, si je možné objednat nezahuštěnou bramborovou polévku s lesními houbami, klasického španělského ptáčka s dušenou rýží, pečené kachní stehno s jablky, rozmarýnovými brambory a nudličkami červené řepy, opečený černý kořen s krémovou pažitkovou omáčkou a bramborovými špalíčky anebo kynutý švestkový knedlík s cukrovou strouhankou a medovou zakysanou smetanou. Ke svačině přijde k duhu sendvič s kozím sýrem, rukolou a brusinkami anebo kuskusový salát s dýní a sýrem feta. Na přípravě menu se podílí kuchaři JLV společně s mistry kulinářského umění z Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Nabídka je platná od 28. 8. do 28. 11. 2018.
Další články této rubriky
V depu v Olomouci byla modernizována budova pro strojmistry
18.4.2025 - Několik desítkám zaměstnanců Českých drah OŘOC Východ slouží nově opravená strojmistrovská budova v olomouckém depu. Zhruba sto let stará budova se během roční rekonstrukce kompletně proměnila, a to od suterénu až po střechu.… »
Výhodnější cestování na ČD využívá už 1 500 policistů
15.4.2025 - Úspěšná spolupráce dopravce s Policií ČR vstupuje do třetího roku existence. Policisté mají možnost jezdit ve vlacích Českých drah za zvýhodněné jízdné, v případě potřeby pak pomáhají vlakovému personálu. Zvýhodněné… »
Představitelé ČD a MÁV jednali o mezinárodní dopravě
12.4.2025 - V Praze se v půlce března uskutečnilo jednání mezi Českými drahami a maďarským národním dopravcem MÁV. Do metropole zavítal generální ředitel holdingu MÁV Zsolt Hegyi spolu s řediteli pro osobní dopravu a strategii. Na české… »