Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Zpravodajství / Nadační fond Skupiny ČD pomůže železničářům v nouzi

Nadační fond Skupiny ČD pomůže železničářům v nouzi

5.8.2020 – autor: REDAKCE

České dráhy a jejich největší dceřiná společnost ČD Cargo založily Nadační fond Skupiny ČD – ŽELEZNICE SRDCEM. Cílem je podporovat železničáře, kteří při výkonu svého zaměstnání utrpěli úraz nebo se nikoli vlastní vinou oni samotní a jejich rodiny ocitli v těžké životní situaci.

Nadační fond Skupiny ČD pomůže železničářům v nouzi

„Zaměstnáváme přes třiadvacet tisíc lidí a většina z nich pracuje v provozu. To je samozřejmě náročné a v některých případech i rizikové zaměstnání. S Ivanem Bednárikem jsme se proto shodli na tom, že jako dva největší čeští železniční dopravci založíme nadační fond a přizveme ke spolupráci i všechny naše dceřiné společnosti,“ říká předseda představenstva a generální ředitel Českých drah Václav Nebeský. „Chtěli bychom, aby mohl každý přispět, když každý dárce platbu označí daným variabilním symbolem.“

Základem nadačního fondu budou vklady a dary zakládajících společností, přispět však může každý, kdo chce pomoci. O rozdělování příspěvků by pak měla rozhodovat pětičlenná Správní rada nadačního fondu ve spolupráci s odborovými organizacemi. Číslo účtu je 2402887002/5500.

Peníze jsou určeny zejména pro kolegy zraněné při nehodách v Perninku a Českém Brodě a pro rodinu tragicky zesnulého strojvůdce. Máme již transparentní účet, na který jsme už také vložili první peníze. Věříme, že s pomocí kolegů celé Skupiny ČD se nám podaří vytvořit dostatečný finanční základ tak, abychom mohli podat pomocnou ruku všem železničářům, kteří naši pomoc potřebují,“ uvedl předseda představenstva ČD Cargo Ivan Bednárik.


Průměrné hodnocení (3 hlasů): 3.67

Další články této rubriky

Kamery na přejezdu ve Vendryni zachytily téměř 300 přestupkůKamery na přejezdu ve Vendryni zachytily téměř 300 přestupků

23.3.2024 - Od začátku loňského roku funguje kamerový systém na železničním přejezdu ve Vendryni. Do jeho závěru zaznamenal celkem 280 přestupků řidičů; viníci vjeli na koleje v době, kdy spuštěna výstražná signalizace. Následné… »

Ve vlacích ČD lidé nechali přes 18 tisíc předmětůVe vlacích ČD lidé nechali přes 18 tisíc předmětů

21.3.2024 - Obraz, meč nebo sušák na prádlo. I takové předměty cestující zapomněli v uplynulém roce ve vlacích Českých drah. Za celý rok 2023 bylo evidováno 18 640 nalezených předmětů. Celkem 9 463 věcí se podařilo vrátit majitelům,… »

Království železnic spouští prodej vstupenek on-lineKrálovství železnic spouští prodej vstupenek on-line

18.3.2024 - Inflace trápí nás všechny a výjimkou není ani pražské Království železnic, které muselo pro letošní rok upravit ceny směrem vzhůru. Dobrou zprávou je, že díky nově spuštěnému on-line prodeji vstupenek se můžete do… »

 

Všechny články rubriky Zpravodajství

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika