Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Zpravodajství / Na kartu ODISku lze nově umístit aplikace Českých drah

Na kartu ODISku lze nově umístit aplikace Českých drah

12.7.2021 – autor: PETR SLONEK

Spolupráce mezi Českými drahami a Koordinátorem ODIS, který spravuje Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS, pokračuje. Novinkou je umístění aplikací a produktů ČD na dopravní čipovou kartu ODISka. Ta se tak stává plnohodnotnou alternativou k In Kartě. První etapa společného projektu odstartovala už letos v lednu, od kdy je možné při nákupu elektronické jízdenky ČD využít ODISku jako nosič eTiketů.

Na kartu ODISku lze nově umístit aplikace Českých drah

Druhá fáze projektu kombinované karty ODISka NG (Nové Generace) propojení obou produktů posouvá ještě dál. Pokud má cestující novou personifikovanou ODISku NG, která má na zadní straně logo MAP ready, může si v ní nyní registrovat In Kartu a využívat jednu kartu jak v prostředí ODIS, tak v prostředí ČD. Na kartu tak lze nahrát tarifní produkty Českých drah, jako například aplikace IN 25, IN 50, IN 100, elektronické traťové jízdenky ČD, doplatek do 1. třídy, jednotlivé eTikety ČD (vždy zakoupené v e-shopu ČD nebo v mobilní aplikaci Můj Vlak) či elektronický studentský průkaz pro prokazování nároku na zlevněné jízdné.


Průměrné hodnocení (0 hlasů): 0

Další články této rubriky

Chystá se rekonstrukce trati na HavlíčkobrodskuChystá se rekonstrukce trati na Havlíčkobrodsku

19.4.2024 - Rekonstrukce osmikilometrového úseku železnice mezi Přibyslaví a Pohledem na Havlíčkobrodsku přijde bezmála na 2,8 miliardy korun. Zhotovitelem, jehož vybrala SŽ, je společnost Chládek & Tintěra. Rekonstrukce umožní zvýšit rychlost… »

Historická budova nádraží v Teplicích má původní vzhledHistorická budova nádraží v Teplicích má původní vzhled

16.4.2024 - Správa železnic dokončila rekonstrukci památkově chráněného nádraží v Teplicích. Obnovou prošla fasáda a střecha objektu a také první nástupiště včetně litinového přístřešku. Stavba začala v srpnu 2022, její celkové… »

Startuje další nostalgická sezonaStartuje další nostalgická sezona

14.4.2024 - Nová sezona v ČD Muzeu Lužná u Rakovníka odstartuje v sobotu 27. dubna, kdy se letos prvně otevřou brány pro veřejnost. Návštěvníci se mohou těšit na premiérové jízdy na prodlouženém okruhu úzkorozchodné železnice a chybět… »

 

Všechny články rubriky Zpravodajství

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika