Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Zpravodajství / Modernizace trati v Kladně dostala stavební povolení

Modernizace trati v Kladně dostala stavební povolení

26.7.2022 – autor: PETR SLONEK

Správa železnic získala pravomocné stavební povolení na modernizaci tratě mezi Kladnem a Kladnem-Ostrovcem. Nyní pokračuje výběrové řízení na dodavatele, stavět by se mělo začít na konci letošního roku. Modernizace úseku mezi stanicemi Kladno a Kladno-Ostrovec je součástí přestavby trati z Prahy do Kladna, která má vyjít na 50 miliard korun.

Modernizace trati v Kladně dostala stavební povolení

Celý úsek bude zdvoukolejněn a elektrifikován. Kompletní rekonstrukcí projde stanice Kladno, oprava čeká i tamní výpravní budovu. Postaví se nová nástupiště, podchody a další objekty. Nejvytíženější železniční přejezdy nahradí mimoúrovňová křížení. Nové zabezpečovací zařízení pomůže zajistit podmínky pro vyšší rychlost vlaků. Stanice Kladno bude nově mít šest kolejí určených pro osobní dopravu se třemi mimoúrovňovými nástupišti. Vyrostou zde dvě ostrovní a jedno vnější nástupiště o délce 200 až 230 metrů. Vznikne také nový přestupní uzel na městskou dopravu v zastávce Kladno město.  


Průměrné hodnocení (3 hlasů): 2

Další články této rubriky

Historická budova nádraží v Teplicích má původní vzhledHistorická budova nádraží v Teplicích má původní vzhled

16.4.2024 - Správa železnic dokončila rekonstrukci památkově chráněného nádraží v Teplicích. Obnovou prošla fasáda a střecha objektu a také první nástupiště včetně litinového přístřešku. Stavba začala v srpnu 2022, její celkové… »

Startuje další nostalgická sezonaStartuje další nostalgická sezona

14.4.2024 - Nová sezona v ČD Muzeu Lužná u Rakovníka odstartuje v sobotu 27. dubna, kdy se letos prvně otevřou brány pro veřejnost. Návštěvníci se mohou těšit na premiérové jízdy na prodlouženém okruhu úzkorozchodné železnice a chybět… »

ČD v létě posílí spojení mezi Prahou a BerlínemČD v létě posílí spojení mezi Prahou a Berlínem

10.4.2024 - České dráhy společně s německým dopravcem Deutsche Bahn rozšíří na letní sezonu provoz vlaků mezi Prahou a Berlínem. Pro cestu mezi oběma metropolemi cestujícím nabídnou od 10. června až do 15. září 2024 každý den dodatečný… »

 

Všechny články rubriky Zpravodajství

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika