Železničář / Zpravodajství / Menu nabídne i bezlepkový pokrm
Menu nabídne i bezlepkový pokrm
3.8.2016 – autor: JOSEF HOLEK
Babiččina bramborová polévka jako předkrm, pečený králičí hřbet se staročeskými bramborami a kedlubnovým zelím coby bezlepkový pokrm, hovězí plec s rajčatovou omáčkou a těstovinami. Pro gurmány zapečené palačinky se špenátem a sýrovou omáčkou jako hlavní jídlo, moučník s višňovou omáčkou a zakysanou smetanou coby dezert a pro hladovce sendvič s rajčaty, mozzarellou, rukolou a bazalkovým máslem.

To je výpis z nového sezonního menu, které si bude možné od 3. srpna objednat ve vozech ČD Restaurant. Pokrmy nahradí dosavadní nabídku, které vévodily chřestová polévka nebo vepřová panenka na barevném pepři. Tradiční svíčková však zůstává na svém místě. Výběr jídel je od prezidenta Asociace kuchařů a cukrářů ČR Miroslava Kubce. Jídla pro ČD Restaurant připravuje společnost JLV.
Další články této rubriky
Mezi Lipníkem a Hranicemi je omezen provoz vlaků
16.3.2025 - V letošním roce pokračuje dlouhodobá výluka na trati číslo 280 (Olomouc hl. n. –) Přerov – Hranice na Moravě – Vsetín. Na dvě krátkodobé uzavírky, které se ve stejném úseku uskutečnily už ve druhé polovině ledna a na… »
ZSSK zpoplatní prodej jízdenek u pokladen
13.3.2025 - Cestující ve vlacích na Slovensku čeká novinka. Dopravce ZSSK s platností od 15. března zpoplatní částkou jedno euro prodej jízdenek u pokladen. Za nákup dokladu ve vlaku se bude nově účtovat příplatek tři eura, tedy v přepočtu… »
V Ústí nad Labem vyjel první trolejbus ve speciálním polepu
12.3.2025 - Součástí nové kampaně Českých drah s heslem „Milujeme vlaky. Zamilujte si je taky.“, která cílí na propagaci cestování vlakem se speciálním důrazem na nové jednotky ComfortJet, je kromě běžnějších i méně obvyklých… »