Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Zpravodajství / Maloměřické depo otevřelo své dveře široké veřejnosti

Maloměřické depo otevřelo své dveře široké veřejnosti

2.7.2019 – autor: MARTIN HARÁK

Během festivalu ohňostrojů Ignis Brunensis se v Brně o víkendu 15. a 16. června konaly Dny dopravní nostalgie, při kterých městská kolejová doprava v jihomoravské metropoli oslavila 150. výročí. V rámci oslav mohli zájemci navíc navštívit maloměřické depo Českých drah, kde se v sobotu konal Den otevřených dveří.

Maloměřické depo otevřelo své dveře široké veřejnosti

Do depa se návštěvníci dostali buď z hlavního nádraží parním vlakem se strojem 433.001, kterému pomáhala Bardotka T478.004, nebo historickými autobusy přímo z centra města. Pro zjednodušení a zrychlení obsluhy byl nostalgický vlak, který se zároveň odpoledne podíval ulicemi Brna i na výstaviště BVV, provozován jako „push-pull“. V samotném depu se návštěvníci mohli vydat po vyznačené trase a na osmi různých stanovištích jim byly předvedeny ukázky oprav a údržby lokomotiv včetně hasičské techniky. Nedílnou součástí hojně navštíveného Dne otevřených dveří, které organizačně zastřešili pánové Martin Elstner a Jaroslav Szlaur z OCÚ, resp. OCP Východ, byla i prezentace spolupracujících středních technických škol s obory, které poptává národní dopravce České dráhy. 

 


Průměrné hodnocení (3 hlasů): 5

Další články této rubriky

Chystá se elektrifikace trati z Českých Velenic do Veselí nad Lužnicí Chystá se elektrifikace trati z Českých Velenic do Veselí nad Lužnicí

24.4.2024 - Správa železnic vybrala projektanta pro rekonstrukci a elektrizaci trati v úseku mezi Českými Velenicemi a Veselím nad Lužnicí. Stavba má umožnit provoz přímých elektrických vlaků na trati z Vídně přes Gmünd do Prahy. Traťová… »

Vlaky jezdí i mezi školními lavicemiVlaky jezdí i mezi školními lavicemi

23.4.2024 - V několika partnerských středních školách Českých drah se mohou pochlubit funkčními a skvěle vybavenými modelovými kolejišti. Jedním ze zařízení je Střední škola Edvarda Beneše v Břeclavi. »

Chystá se rekonstrukce trati na HavlíčkobrodskuChystá se rekonstrukce trati na Havlíčkobrodsku

19.4.2024 - Rekonstrukce osmikilometrového úseku železnice mezi Přibyslaví a Pohledem na Havlíčkobrodsku přijde bezmála na 2,8 miliardy korun. Zhotovitelem, jehož vybrala SŽ, je společnost Chládek & Tintěra. Rekonstrukce umožní zvýšit rychlost… »

 

Všechny články rubriky Zpravodajství

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika