Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Zpravodajství / Do provozu se vrátilo páté Pendolino

Do provozu se vrátilo páté Pendolino

6.11.2022

Do provozu se vrátilo páté Pendolino, jednotka 680.001, u které se na konci září rozlomil Kardanův hřídel a poškodila spodní část jednoho z vozů. V sobotu 22. října dopoledne jednotka uskutečnila zkušební jízdu z depa v Michli do Libně a zpět a v noci byla poprvé vypravena na spoji SC Pendolino 519 z Prahy do Bohumína.

Do provozu se vrátilo páté Pendolino

Oprava se uskutečnila v kratším čase, než byl původní předpoklad. Bylo nutné vyměnit nejen rozlomený kardan, ale opravit také poškozené části na spodku vozu. Obnovou tak prošlo například zařízení pro aktivní boční vypružení (součást naklápěcího systému) nebo boxy s bateriemi. Obnovit se musela i poškozená kabeláž a vzduchové potrubí. Z preventivních důvodů byl vyměněn trakční motor a celá hnaná náprava. V současnosti ČD disponují znovu pěti provozními jednotkami Pendolino. Šestá prochází plánovanou obnovou vyššího stupně a jeden vlak je odstavený po nehodě v Bohumíně. Díky tomu jezdí na plánovaných spojích znovu jednotky Pendolino.  


Průměrné hodnocení (0 hlasů): 0

Další články této rubriky

Kamery na přejezdu ve Vendryni zachytily téměř 300 přestupkůKamery na přejezdu ve Vendryni zachytily téměř 300 přestupků

23.3.2024 - Od začátku loňského roku funguje kamerový systém na železničním přejezdu ve Vendryni. Do jeho závěru zaznamenal celkem 280 přestupků řidičů; viníci vjeli na koleje v době, kdy spuštěna výstražná signalizace. Následné… »

Ve vlacích ČD lidé nechali přes 18 tisíc předmětůVe vlacích ČD lidé nechali přes 18 tisíc předmětů

21.3.2024 - Obraz, meč nebo sušák na prádlo. I takové předměty cestující zapomněli v uplynulém roce ve vlacích Českých drah. Za celý rok 2023 bylo evidováno 18 640 nalezených předmětů. Celkem 9 463 věcí se podařilo vrátit majitelům,… »

Království železnic spouští prodej vstupenek on-lineKrálovství železnic spouští prodej vstupenek on-line

18.3.2024 - Inflace trápí nás všechny a výjimkou není ani pražské Království železnic, které muselo pro letošní rok upravit ceny směrem vzhůru. Dobrou zprávou je, že díky nově spuštěnému on-line prodeji vstupenek se můžete do… »

 

Všechny články rubriky Zpravodajství

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika