Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Zpravodajství / Cyklohráček láká na nový vůz

Cyklohráček láká na nový vůz

12.9.2019 – autor: JOSEF HOLEK

Výletní vlak Cyklohráček Českých drah nabízí malým cestovatelům nový hrací vůz řady Bdtax. Nahradil původní motorový vůz řady 812, přezdívaný Esmeralda.

Cyklohráček láká na nový vůz

Ředitel pražského regionálního obchodního centra ČD Jakub Goliáš uvedl, že změnu si vyžádal nedostatečný výkon a vysoká hmotnost motorového vozu, kterému už v minulé sezoně musela při zhoršených adhezních podmínkách pomáhat lokomotiva řady 714. Ta už se také nedávno stala nedílnou součástí vlaku. Nový vůz modré barvy, jenž je kompletně vybavený hracími i vzdělávacími prvky pro malé i větší děti a který už několik cest do Slaného a zpět absolvoval, nabízí molitanové balonkoviště, tabuli na kreslení křídou anebo sedací soupravy, kde si mohou výletníci kreslit. Od září navíc mohou za obrázek získat odměnu podle vlastního výběru. Kdo si nebude chtít hrát v baloncích či kreslit, může si prohlížet leporela anebo číst knížky. Vlak už šest let pravidelně spojuje Prahu se Slaným a je hernou na kolejích, jež dokáže odvézt i desítky kol. Cyklohráček je v provozu až do konce října dvakrát denně každou sobotu, neděli i svátky. Na koleje se vrací na jaře.


Průměrné hodnocení (5 hlasů): 5

Další články této rubriky

Chystá se elektrifikace trati z Českých Velenic do Veselí nad Lužnicí Chystá se elektrifikace trati z Českých Velenic do Veselí nad Lužnicí

24.4.2024 - Správa železnic vybrala projektanta pro rekonstrukci a elektrizaci trati v úseku mezi Českými Velenicemi a Veselím nad Lužnicí. Stavba má umožnit provoz přímých elektrických vlaků na trati z Vídně přes Gmünd do Prahy. Traťová… »

Vlaky jezdí i mezi školními lavicemiVlaky jezdí i mezi školními lavicemi

23.4.2024 - V několika partnerských středních školách Českých drah se mohou pochlubit funkčními a skvěle vybavenými modelovými kolejišti. Jedním ze zařízení je Střední škola Edvarda Beneše v Břeclavi. »

Chystá se rekonstrukce trati na HavlíčkobrodskuChystá se rekonstrukce trati na Havlíčkobrodsku

19.4.2024 - Rekonstrukce osmikilometrového úseku železnice mezi Přibyslaví a Pohledem na Havlíčkobrodsku přijde bezmála na 2,8 miliardy korun. Zhotovitelem, jehož vybrala SŽ, je společnost Chládek & Tintěra. Rekonstrukce umožní zvýšit rychlost… »

 

Všechny články rubriky Zpravodajství

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika