Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Zpravodajství / České dráhy uspořádaly další prezentační den pro studenty

České dráhy uspořádaly další prezentační den pro studenty

20.12.2021 – autor: JOSEF HOLEK

České dráhy jsou moderní firma. Mohla se o tom přesvědčit osmadvacítka studentů plzeňské Střední průmyslové školy dopravní, kterou ČD pozvaly do Klatov na speciální prezentační den. Dopravce jim ukázal nejen zázemí, ale představil i činnost jednotlivých profesí.

České dráhy uspořádaly další prezentační den pro studenty

České dráhy uspořádaly v klatovské železniční stanici další prezentační den pro studenty plzeňské Střední průmyslové školy dopravní Karlovarská. Osmadvacet studentů si mohlo prohlédnout zázemí ČD i Správy železnic anebo se vlakem vydat na krátkou exkurzi po zdejším depu. Několik z nich se netajilo tím, že by chtěli u národního dopravce pracovat.
„Cílem akce bylo studenty zaujmout a třeba je přimět k práci u Českých drah,“ uvedl Miroslav Skoupa, českobudějovický regionální manažer Zákaznického personálu Oblastního ředitelství osobní dopravy ČD Západ (OŘOD). „Chceme možným budoucím kolegům ukázat, že jsme moderní firma, a představit jim podmínky, ve kterých by mohli pracovat. Součástí je prohlídka pracovišť, ukázka techniky a softwaru, se kterým by mohli být denně ve styku. Představujeme jim i práci jednotlivých provozních zaměstnanců i to, jak se o ně firma stará,“ doplnil.

Budoucnost u ČD
Studenti si prohlédli prostory osobních pokladen, nedávno rekonstruované a moderně vybavené středisko vlakových čet anebo zázemí správce infrastruktury. Čas byl vyhrazen i na projížďku RegioNovou po zdejším depu, což většina studentů včetně pedagogického doprovodu ocenila jako zajímavé zpestření. Celým dnem pak potenciální nové kolegy provedli supervizoři, dozorčí osobní přepravy, regionální manažer a zaměstnanci Správy železnic. „Snažíme se všem předat informace, které studentům umožní se rozhodnout, které jim rozšíří obzory. Se studenty hovořila i naše kolegyně, specialistka náboru z odboru péče o zaměstnance,“ doplnil Miroslav Skoupa.
Mezi studenty už leckteří chodí do plzeňského Oblastního centra údržby ČD na praxe. Projdou celou centrální halou oprav. V Klatovech se však objevilo i několik studentů – brigádníků, kteří už si u ČD přivydělávají jako vlakvedoucí, i těch, kteří chtějí být strojvedoucími. „Po maturitě, která mě čeká na jaře, chci jít dělat strojvedoucího. Nejsem typem člověka, který stojí na jednom místě. Rád se pohybuji a cestuji. To mi profese umožní. Nebudu kancelářskou krysou,“ prohlásil jeden z příchozích studentů Nick Taišl.

Dopravce hledá posily
Různé propagační akce přináší své ovoce, Českým drahám se daří získávat kolegy mezi mladou generací. „Stále však hledáme vlakvedoucí, pokladní pro vnitrostátní i mezinárodní odbavení, anebo strojvedoucí,“ vyjmenoval Miroslav Skoupa. Nejen oni pak mohou navštívit kariérní webové stránky www.cd.cz/kariera.
Prezentační den nepořádalo OŘOD Západ poprvé. Pozvání už studenti přijali v červnu 2019, obdobná akce se později konala i v Českých Velenicích. „Exkurze se moc povedla. Byli jsme velmi nadšení. Prý se jednalo o jednu z nejpovedenějších exkurzí. Mělo to švih, žádné prostoje, žáci neměli čas se nudit,“ zhodnotila na závěr kantorka Helena Šleglová.


Průměrné hodnocení (1 hlasů): 5

Další články této rubriky

Kamery na přejezdu ve Vendryni zachytily téměř 300 přestupkůKamery na přejezdu ve Vendryni zachytily téměř 300 přestupků

23.3.2024 - Od začátku loňského roku funguje kamerový systém na železničním přejezdu ve Vendryni. Do jeho závěru zaznamenal celkem 280 přestupků řidičů; viníci vjeli na koleje v době, kdy spuštěna výstražná signalizace. Následné… »

Ve vlacích ČD lidé nechali přes 18 tisíc předmětůVe vlacích ČD lidé nechali přes 18 tisíc předmětů

21.3.2024 - Obraz, meč nebo sušák na prádlo. I takové předměty cestující zapomněli v uplynulém roce ve vlacích Českých drah. Za celý rok 2023 bylo evidováno 18 640 nalezených předmětů. Celkem 9 463 věcí se podařilo vrátit majitelům,… »

Království železnic spouští prodej vstupenek on-lineKrálovství železnic spouští prodej vstupenek on-line

18.3.2024 - Inflace trápí nás všechny a výjimkou není ani pražské Království železnic, které muselo pro letošní rok upravit ceny směrem vzhůru. Dobrou zprávou je, že díky nově spuštěnému on-line prodeji vstupenek se můžete do… »

 

Všechny články rubriky Zpravodajství

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika