Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Zpravodajství / České dráhy mají kolektivní smlouvu na rok 2024

České dráhy mají kolektivní smlouvu na rok 2024

14.1.2024

Největší český železniční dopravce začátkem prosince uzavřel jednání s odborovými centrálami o Podnikové kolektivní smlouvě na rok 2024. Podpis dohody znamená zajištění růstu mezd a zachování sociálních jistot v hospodářsky složitém období, které má vliv na firmu i její zaměstnance.

České dráhy mají kolektivní smlouvu na rok 2024

Podle předsedy představenstva a generálního ředitele Českých drah Michala Krapince je dohoda důležitým kompromisem mezi potřebou snížení nákladů a zajištěním kvalitních pracovních podmínek. Nová Podniková kolektivní smlouva platí od 1. ledna 2024 do 31. prosince 2024. Podepsaná dohoda garantuje zaměstnancům mimořádnou odměnu ve výši 12 000 Kč, což znamená každý měsíc 1 000 korun ke mzdě, a zároveň a zvýšení tarifních mezd o 2,3 % od 1. ledna 2024. Zachována zůstávají všechna další ustanovení a benefity pro zaměstnance, jako je například délka pracovní doby, dovolená, různé formy příspěvků včetně penzijního připojištění a další benefity. 


Průměrné hodnocení (2 hlasů): 3

Další články této rubriky

Železniční skanzen ve Střezimíři bude lákat na drezíny i výletní vláčekŽelezniční skanzen ve Střezimíři bude lákat na drezíny i výletní vláček

28.4.2024 - Starosta obce Střezimíř Miloš Jelínek, člen představenstva Českých drah Jiří Ješeta a Jan Šatava ze společnosti Railway Capital podepsali na začátku března memorandum o spolupráci při prezentaci železniční dopravy v areálu… »

Chystá se elektrifikace trati z Českých Velenic do Veselí nad Lužnicí Chystá se elektrifikace trati z Českých Velenic do Veselí nad Lužnicí

24.4.2024 - Správa železnic vybrala projektanta pro rekonstrukci a elektrizaci trati v úseku mezi Českými Velenicemi a Veselím nad Lužnicí. Stavba má umožnit provoz přímých elektrických vlaků na trati z Vídně přes Gmünd do Prahy. Traťová… »

Vlaky jezdí i mezi školními lavicemiVlaky jezdí i mezi školními lavicemi

23.4.2024 - V několika partnerských středních školách Českých drah se mohou pochlubit funkčními a skvěle vybavenými modelovými kolejišti. Jedním ze zařízení je Střední škola Edvarda Beneše v Břeclavi. »

 

Všechny články rubriky Zpravodajství

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika