Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Zpravodajství / ČD se představily studentům

ČD se představily studentům

27.12.2019 – autor: JOSEF HOLEK

České dráhy uspořádaly na konci listopadu v českovelenické železniční stanici prezenční den pro studenty zdejší střední školy. Jedenadvacet studentů studijních oborů Obchod, doprava a služby a Komerční pracovník v dopravě si přišlo prohlédnout zázemí pokladny a nedávno rekonstruované Středisko vlakových čet ČD a provozní prostory SŽDC.

ČD se představily studentům

Cílem akce bylo zaujmout možné budoucí zaměstnance ČD, ať už v řadách Zákaznického personálu (ZAP), nebo jinde ve struktuře skupiny ČD. A podle ohlasů se řada mladých studentů chystá o místo u ČD ucházet. Zájem je zejména o profese strojvedoucí a vlakvedoucí. O doprovod se postarali dozorčí osobní přepravy a supervizoři z českobudějovického regionálního pracoviště ZAP a zaměstnanci SŽDC. Prezenční den nepořádal budějovický ZAP poprvé. Už v červnu pozval do Klatov na podobnou akci studenty plzeňské Střední průmyslové školy dopravní.


Průměrné hodnocení (2 hlasů): 5

Další články této rubriky

Historická budova nádraží v Teplicích má původní vzhledHistorická budova nádraží v Teplicích má původní vzhled

16.4.2024 - Správa železnic dokončila rekonstrukci památkově chráněného nádraží v Teplicích. Obnovou prošla fasáda a střecha objektu a také první nástupiště včetně litinového přístřešku. Stavba začala v srpnu 2022, její celkové… »

Startuje další nostalgická sezonaStartuje další nostalgická sezona

14.4.2024 - Nová sezona v ČD Muzeu Lužná u Rakovníka odstartuje v sobotu 27. dubna, kdy se letos prvně otevřou brány pro veřejnost. Návštěvníci se mohou těšit na premiérové jízdy na prodlouženém okruhu úzkorozchodné železnice a chybět… »

ČD v létě posílí spojení mezi Prahou a BerlínemČD v létě posílí spojení mezi Prahou a Berlínem

10.4.2024 - České dráhy společně s německým dopravcem Deutsche Bahn rozšíří na letní sezonu provoz vlaků mezi Prahou a Berlínem. Pro cestu mezi oběma metropolemi cestujícím nabídnou od 10. června až do 15. září 2024 každý den dodatečný… »

 

Všechny články rubriky Zpravodajství

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika