Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Zpravodajství / ČD podepsaly dodatek se Středočeským krajem

ČD podepsaly dodatek se Středočeským krajem

8.5.2024

Středočeský kraj prodloužil smlouvu s Českými drahami na provoz na neelektrifikovaných tratích do roku 2034. Vypršet měla po deseti letech, tedy v prosinci 2029. Výměnou za její prodloužení ČD investují do vozového parku na železnici v tomto regionu.

ČD podepsaly dodatek se Středočeským krajem

Dodatek, jenž protahuje dosavadní kontrakt u všech neelektrifikovaných tratí v kraji, podepsali zástupci Integrované dopravy Středočeského kraje. „Prodloužení smlouvy do roku 2034 nám umožňuje investovat do vozidel a dalšího vybavení téměř 4,8 miliardy korun. Jedná se hlavně o úplně nové RegioFoxy a z Německa odkoupené RegioSpidery. Obyvatelům Středočeského kraje tak můžeme nabídnout podstatně vyšší kvalitu cestování do zaměstnání, do školy nebo za volnočasovými aktivitami,“ řekl předseda představenstva a generální ředitel ČD Michal Krapinec. Dodatek upravuje provoz motorových jednotek RegioSpider v oblasti Olbramovic, Sedlčan, Vlašimi, Nymburka, Mladé Boleslavi a Kutné Hory. Dále počítá s nasazením RegioFoxů v okolí Kralup nad Vltavou, Rakovníka, Lochovic a Berouna. Vyjedou také RegioNovy. Součástí dokumentu je i další zpřísnění sankcí za znečištěné interiéry i exteriéry. 


Průměrné hodnocení (0 hlasů): 0

Další články této rubriky

Cestování do Německa během léta s povinnými místenkamiCestování do Německa během léta s povinnými místenkami

19.5.2024 - Mezistátní vlaky EC mezi ČR a Německem na lince z Prahy přes Drážďany a Berlín do Hamburku a dalších severoněmeckých měst bude od 1. června do 1. září 2024 možné použít jen s povinnou místenkou. Dočasnou změnu zavádí… »

Začala další sezona v ČD Muzeu LužnáZačala další sezona v ČD Muzeu Lužná

16.5.2024 - Poslední dubnový víkend odstartovala nová sezona v ČD Muzeu Lužná u Rakovníka. Návštěvníci se mohli projet na nově prodloužené úzkorozchodné drážce v areálu muzea, připraveny byly rovněž jízdy historického vlaku s parní… »

ČD Cargo nasadilo svůj první duální VectronČD Cargo nasadilo svůj první duální Vectron

15.5.2024 - Park hnacích vozidel naší dceřiné společnosti ČD Cargo posílila na začátku dubna lokomotiva s číslem 248.082. Jedná se o Vectron Dual Mode od výrobce vozidel Siemens, tedy o lokomotivu stejného typu, jakou ČD Cargo testovalo ve… »

 

Všechny články rubriky Zpravodajství

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika