Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Zpravodajství / ČD otestovaly možnost zajíždění spojů z Liberce do Zawidówa

ČD otestovaly možnost zajíždění spojů z Liberce do Zawidówa

6.3.2024

České dráhy nedávno otestovaly provoz motorového vozidla Stadler RS1 řady 840 na mezistátní trati do polského Zawidówa. V rámci zkušební jízdy, která se uskutečnila 8. února, byla ověřena především kompatibilita vozidla s nástupištěm v Zawidówě, rádiové spojení a délka jízdních dob.

ČD otestovaly možnost zajíždění spojů z Liberce do Zawidówa

Jedná se o první krok k vytvoření nového spojení mezi Českem a Polskem. Liberecký kraj plánuje letos prodloužit linku z Liberce do Černous až za hranice do zmíněného Zawidówa. Zkušební jízdě byli přítomni kromě zástupců Českých drah i představitelé polského dopravce Koleje Dolnośląskie a polský správce infrastruktury PKP PLK. Testovací jízda se odehrála s kladným výsledkem. S partnery v Polsku se v současné době vedou jednání o podmínkách a termínech zahájení pravidelného provozu. V Zawidówě nyní žádné osobní spoje nejezdí, objevují se zde pouze nákladní vlaky. V případě Libereckého kraje by se jednalo o druhou přímou linku do Polska, vlaky zajíždí ještě na trati přes Tanvald a Harrachov do stanice Szklarska Poręba Górna.


Průměrné hodnocení (0 hlasů): 0

Další články této rubriky

Z Prahy vyrazil do Bruselu nový noční spojZ Prahy vyrazil do Bruselu nový noční spoj

5.5.2024 - Díky spolupráci společnosti České dráhy a nizozemsko-belgického dopravce European Sleeper se v úterý 26. března na svou první cestu z pražského hlavního nádraží vydal nový noční vlak do Bruselu. Symbolicky po dvaceti letech… »

Skoro 9 000 spojů je připravených pro cyklistickou sezonuSkoro 9 000 spojů je připravených pro cyklistickou sezonu

4.5.2024 - České dráhy přepravují jízdní kola prakticky ve všech svých téměř 9 000 pravidelných spojích, které v jízdním řádu 2024 vypravují. Do vybraných turisty a cyklisty oblíbených míst ve spolupráci s kraji provozují v turistické… »

Železniční skanzen ve Střezimíři bude lákat na drezíny i výletní vláčekŽelezniční skanzen ve Střezimíři bude lákat na drezíny i výletní vláček

28.4.2024 - Starosta obce Střezimíř Miloš Jelínek, člen představenstva Českých drah Jiří Ješeta a Jan Šatava ze společnosti Railway Capital podepsali na začátku března memorandum o spolupráci při prezentaci železniční dopravy v areálu… »

 

Všechny články rubriky Zpravodajství

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika