Železničář / Zpravodajství / Zpravodajství - všechny zprávy
Zpravodajství - všechny zprávy
Nový web Českých drah se rozběhne na podzim
15.8.2016 - Od podzimu budou zákazníci Českých drah moci nakupovat jízdenky přes zbrusu nový webový portál www.cd.cz. Ten dosavadní poběží souběžně s ním ještě několik týdnů po spuštění, v průběhu listopadu pak bude funkční už jen nová verze.
Lenka Zohnová: Z programu těží i ČD
12.8.2016 - Další ženou reprezentující České dráhy v prestižním programu Equilibrium 2016 je Lenka Zohnová, ředitelka kanceláře místopředsedy představenstva. Před angažmá v ČD působila jako samostatná advokátka, čemuž předcházela dlouhodobá praxe koncipienta a právního asistenta v advokátních kancelářích.
Bezpečnost na přejezdech ohlídají kamery
8.8.2016 - Je to přesně rok, co se u Studénky odehrála jedna z nejtragičtějších nehod na železničních přejezdech. Střet Pendolina s polským kamionem loni 22. července nepřežili tři lidé, strojvedoucí přišel o obě nohy a mnoho dalších osob bylo zraněno. To vše kvůli nedbalosti polského řidiče, který ignoroval výstražná světla. Moravskoslezský kraj se proto snaží vylepšit zabezpečení několika nejrizikovějších přejezdů v regionu.
Lidé si vyzkoušeli, jak se cestuje nevidomým
4.8.2016 - České dráhy a SŽDC se dlouhodobě zaměřují na zlepšení podmínek cestování osob se sníženou schopností pohybu a orientace v železniční dopravě. Jaké možnosti a technické vychytávky zrakově postižení mají, si mohli v druhé polovině července vyzkoušet i vidomí cestující na pražském hlavním nádraží.
Menu nabídne i bezlepkový pokrm
3.8.2016 - Babiččina bramborová polévka jako předkrm, pečený králičí hřbet se staročeskými bramborami a kedlubnovým zelím coby bezlepkový pokrm, hovězí plec s rajčatovou omáčkou a těstovinami. Pro gurmány zapečené palačinky se špenátem a sýrovou omáčkou jako hlavní jídlo, moučník s višňovou omáčkou a zakysanou smetanou coby dezert a pro hladovce sendvič s rajčaty, mozzarellou, rukolou a bazalkovým máslem.