Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Skupina ČD / FOTOGALERIE: Děti vyjely na tábor. Díky DVI

FOTOGALERIE: Děti vyjely na tábor. Díky DVI

11.9.2019 – autor: JOSEF HOLEK

Rekreační středisko v Prudké na Tišnovsku obsadila desítka dětí z dětského domova v Ledcích. Vypravit se na něj mohli díky finančnímu přispění Dopravního vzdělávacího institutu, dceřiné společnosti Českých drah. Ten, ve spolupráci s vedením domova, připravil pro malé táborníky týden plný her, výletů anebo koupání v bazénu. Táborových radovánek si užívaly děti ve věkovém rozmezí od čtyř do čtrnácti let.

Děti vyjely na tábor. Díky DVI

Program tábora začínal v osm ráno budíčkem, pohodovou rozcvičkou a úklidem chatek. Následovaly snídaně, dopolední program a svačina, oběd, chvilka odpočinku, odpolední program, večere a po soumraku večerka. „Program nese podtitul Z pohádky do pohádky, hry jsme tedy tomu přizpůsobili. Vyrazili jsme i do nedalekého westernového městečka v Šiklově mlýně,“ uvedla Radka Drápelová, členka představenstva DVI a zároveň jedna ze tří táborových vedoucí.

Tábor pro děti bez rodičů zafinancoval DVI v rámci společenské odpovědnosti. „Vynaložili jsme částku v řádech desítek tisíc korun. Zaplatili jsme vše, včetně výroby kvalitních táborových triček,“ uvedla Drápelová.

Další spolupráce

DVI chce nyní s ledeckým dětským domovem navázat dlouhodobější spolupráci. „Nechceme, aby šlo o jednorázovou akci,“ zmínila Radka Drápelová. „Když jsme přišli s tímto nápadem za vedením domova, bylo velmi udivené. Nakonec to dopadlo tak, že jsem s dětmi strávila v domově několik dní. Pomáhala jsem tetám a vůbec se seznamovala s celým provozem. Také jsem zjistila, že některé děti v domově přes léto zůstávají a proto je nutné pro ně najít vyžití.“

Institut vůbec s dětskými domovy úzce spolupracuje. Například obrázky, které děti bez rodičů nakreslí, totiž DVI využívá řadu let coby motivy novoročenek.


Průměrné hodnocení (4 hlasů): 4.75

Fotogalerie

Další články této rubriky

Nový kalkulátor emisí pro zákazníky ČD CargoNový kalkulátor emisí pro zákazníky ČD Cargo

25.3.2024 - Ekologie, udržitelnost, dekarbonizace, to vše jsou pojmy, které v současné době rezonují celou společností, oblast dopravy nevyjímaje. Dceřiná firma Českých drah ČD Cargo je společensky odpovědná firma a otázce udržitelnosti… »

Posuzování interoperability železničního systémuPosuzování interoperability železničního systému

27.2.2024 - Posuzování interoperability železničního systému je nezbytnou součástí provozování železniční dopravy v Evropské unii. Výzkumný Ústav Železniční (VUZ) jakožto společnost specializovanou na poskytování odborných služeb se… »

VUZ nabízí novou službu: posuzování odolnosti proti kybernetickým hrozbámVUZ nabízí novou službu: posuzování odolnosti proti kybernetickým hrozbám

31.12.2023 - Kybernetická bezpečnost je dnes zásadním tématem napříč celou řadou oblastí. Je spojená nejenom s každou oblastí, kde se nachází elektronika, ale i s každým člověkem. Útoky na jednotlivce přibývají a jsou stále… »

 

Všechny články rubriky Skupina ČD

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika