Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Provoz / První ze čtveřice lokomotiv Taurus má nový lak

První ze čtveřice lokomotiv Taurus má nový lak

12.1.2022 – autor: PETR SLONEK

Flotilu elektrických lokomotiv ČD v uplynulém roce rozšířila čtveřice Taurusů. České dráhy je zakoupily na konci léta od společnosti Wiener Lokalbahnen Cargo. Převzaty byly v říjnu a nyní jsou postupně uváděny do pravidelného provozu. První z nich, nesoucí označení 1216.952, dostal v listopadu v depu v Bohumíně nový lak, do konce ledna obdrží modrý nátěr i zbývající Taurusy.

První ze čtveřice lokomotiv Taurus má nový lak
Stroje jsou vybaveny zabezpečovacím systémem ETCS, dosahují rychlosti 230 km/h a jsou schválené pro provoz v ČR, Rakousku, Německu a Maďarsku, dva z nich také na Slovensku. Pořízení Taurusů je součástí strategie obnovy vozidlového parku interoperabilními lokomotivami. Dopravce již dva Taurusy má. Ty jezdí na relaci Bohumín – Vídeň. Postupně se stroje objeví i na spojích z Bohumína do Prahy a po dokončení dvou velkých staveb na IV. koridoru zamíří do Českých Budějovic. Na Jižních expresech zatím jezdí řady 362 a 380. Právě stroje ř. 362 by Taurusy měly nahradit.

Průměrné hodnocení (1 hlasů): 5

Další články této rubriky

Lovosická nástupiště v novém, v Kladně již z peronuLovosická nástupiště v novém, v Kladně již z peronu

12.4.2024 - V rámci našeho infrastrukturního okénka se tentokrát podíváme na čtyři významné stavby, které v posledních měsících doznaly výraznějších změn. Konkrétně na lovosické nádraží, kde jsou již v provozu všechna nová… »

České dráhy posílily údržbu vozů České dráhy posílily údržbu vozů

17.3.2024 - Linka R17 Vltava / Lužnice / Silva Nortica z Prahy do Českých Budějovic, Českých Velenic a Vídně se dlouhodobě potýkala s nedostatkem vozů. Kvůli tomu musely být nasazeny náhradní vozy nebo zkráceny soupravy. České dráhy proto… »

V železničním srdci republiky přibyl už třetí simulátorV železničním srdci republiky přibyl už třetí simulátor

11.3.2024 - ČD Cargo představilo ve druhé polovině února nový simulátor lokomotivy Siemens Vectron. Umístěný je v České Třebové, tradiční baště tuzemských železničářů. Velmi zdařilou a do detailu vyvedenou kopii skutečné kabiny… »

 

Všechny články rubriky Provoz

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika