Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Provoz / První RegioPanter pro západní Čechy po testech

První RegioPanter pro západní Čechy po testech

22.9.2020 – autor: JOSEF HOLEK

První testy má za sebou jednotka RegioPanter, kterou České dráhy nasadí na linku z Karlových Varů do Plzně a zpět. Zkoušky si odbyla ještě v areálu výrobce. Podle ředitele karlovarského Regionálního obchodního centra ČD Vladimíra Omelky bude čtveřice Panterů mezi oběma městy jezdit po celý den ve dvouhodinových intervalech, a nabídnou tak zcela nové přímé spojení.

První RegioPanter pro západní Čechy po testech
V různé fázi výroby je mnoho jednotlivých vozů a na zkušební koleji v závodě je již na zkouškách první kompletní jednotka. Průběh výroby se denně vyhodnocuje. Vlaky jsou vybavené informačním systémem, wi-fi, možností automatického vedení vlaku a už z výroby i zabezpečovacím zařízením ETCS. Jejich maximální rychlost je 160 km/h. ČD si u škodovky objednaly jedenatřicet RegioPanterů. Čtyři z nich propojí právě Plzeň s Karlovými Vary, dalších jedenáct pak Klatovy, Plzeň a Beroun. Šest vyjede na Vysočinu a deset do Jihočeského kraje.

Průměrné hodnocení (4 hlasů): 3.75

Další články této rubriky

Lovosická nástupiště v novém, v Kladně již z peronuLovosická nástupiště v novém, v Kladně již z peronu

12.4.2024 - V rámci našeho infrastrukturního okénka se tentokrát podíváme na čtyři významné stavby, které v posledních měsících doznaly výraznějších změn. Konkrétně na lovosické nádraží, kde jsou již v provozu všechna nová… »

České dráhy posílily údržbu vozů České dráhy posílily údržbu vozů

17.3.2024 - Linka R17 Vltava / Lužnice / Silva Nortica z Prahy do Českých Budějovic, Českých Velenic a Vídně se dlouhodobě potýkala s nedostatkem vozů. Kvůli tomu musely být nasazeny náhradní vozy nebo zkráceny soupravy. České dráhy proto… »

V železničním srdci republiky přibyl už třetí simulátorV železničním srdci republiky přibyl už třetí simulátor

11.3.2024 - ČD Cargo představilo ve druhé polovině února nový simulátor lokomotivy Siemens Vectron. Umístěný je v České Třebové, tradiční baště tuzemských železničářů. Velmi zdařilou a do detailu vyvedenou kopii skutečné kabiny… »

 

Všechny články rubriky Provoz

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika