Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Provoz / Nové možnosti sledování přeprav pro zákazníky ČD Cargo

Nové možnosti sledování přeprav pro zákazníky ČD Cargo

31.8.2022

Digitalizaci a elektronizaci věnuje akciová společnost ČD Cargo značnou pozornost. Jednou z oblastí, na kterou se v současnosti zaměřujeme, je zkvalitňování komunikace se zákazníky a zlepšování jejich informovanosti. V letošním roce jsme tak pro naše zákazníky připravili několik novinek, které, jak doufáme, přinesou kvalitnější informace v oblasti sledování přeprav a objednávek prázdných vozů.

Nové možnosti sledování přeprav pro zákazníky ČD Cargo

Ne snad, že by zákazníci využívající portlet Data a dotazy v rámci našeho zákaznického portálu EROZA tyto informace neměli k dispozici, nový portlet Sledování je však přehlednější a jeho obsluha jednodušší.
Od 1. června 2022 jsme pro všechny registrované zákazníky spustili portlet Sledování, jehož prostřednictvím se mohou jednoduchým způsobem dozvědět, kde je jejich zásilka nebo prázdný vůz k nakládce, zjednodušeně jak se realizuje objednávka. Novinkou je informace o předpokládaném příjezdu do cílové stanice. Zobrazení daných informací je vázáno na roli daného zákazníka (objednatel, odesílatel, příjemce, plátce), informace jsou dostupné buď v mapě, či v přehledné tabulce. V obou pohledech je možné používat filtry s širokou škálou parametrů, které umožňují vyhledávání konkrétní objednávky. Vyhledávat lze samozřejmě i přes konkrétní číslo železničního nákladního vozu. Všechny údaje je rovněž možné exportovat například do excelu. Ke každé konkrétní objednávce pak jsou k dispozici detailní informace. Ty jsou členěné do pěti logických celků (Souhrn, Vozy, Adresy, Stanice, Zboží). K dispozici jsou tak úplné informace o dané objednávce. Nutno dodat, že Informace v rámci tohoto portletu jsou poskytovány zdarma.

Mobilní aplikace ČDC
To ale není vše. Jako jeden z prvních železničních nákladních dopravců jsme pro naše zákazníky připravili další revoluční možnost, jak sledovat objednávky. A to prostřednictvím mobilní aplikace ČDCgo. Přihlášení do aplikace je stejné jako do zákaznického portálu EROZA. Zákazníci zde doslova za několik sekund získají přehled o svých objednávkách. Uvidí stav konkrétní objednávky a její přesnou polohu na mapě. Konkrétní Objednávku mohou registrovaní zákazníci navíc jednoduše sdílet s kolegy či zákazníky, kteří nemají přihlašovací údaje. Samozřejmostí je podpora jazykových mutací. Aktuálně je aplikace lokalizovaná kromě češtiny do angličtiny a němčiny. Veškeré informace o nové aplikaci jsou dostupné na www.cdcargo.cz/cdcgo. Aplikace je ke stažení zdarma od začátku července 2022 na Apple Store a Google Play.
Abychom se však jen nechlubili, je nutné zmínit, že data poskytovaná portletem Sledování a mobilní aplikací ČDCgo mají v tuto chvíli některá drobná omezení týkající se dovozových zásilek. Aktuálně jsme totiž bohužel závislí na partnerech, kteří nám zásilky a vozy předávají, a v některých případech nemáme k dispozici taková data v takové kvalitě, abychom je zákazníkům poskytli. Ale jedna z oblastí, na kterou se v průběhu roku 2022 zaměříme, je kromě dalšího zvýšení uživatelského komfortu i kvalita dat, takže předpokládáme postupné zlepšení. 
 


Průměrné hodnocení (9 hlasů): 1

Další články této rubriky

Lovosická nástupiště v novém, v Kladně již z peronuLovosická nástupiště v novém, v Kladně již z peronu

12.4.2024 - V rámci našeho infrastrukturního okénka se tentokrát podíváme na čtyři významné stavby, které v posledních měsících doznaly výraznějších změn. Konkrétně na lovosické nádraží, kde jsou již v provozu všechna nová… »

České dráhy posílily údržbu vozů České dráhy posílily údržbu vozů

17.3.2024 - Linka R17 Vltava / Lužnice / Silva Nortica z Prahy do Českých Budějovic, Českých Velenic a Vídně se dlouhodobě potýkala s nedostatkem vozů. Kvůli tomu musely být nasazeny náhradní vozy nebo zkráceny soupravy. České dráhy proto… »

V železničním srdci republiky přibyl už třetí simulátorV železničním srdci republiky přibyl už třetí simulátor

11.3.2024 - ČD Cargo představilo ve druhé polovině února nový simulátor lokomotivy Siemens Vectron. Umístěný je v České Třebové, tradiční baště tuzemských železničářů. Velmi zdařilou a do detailu vyvedenou kopii skutečné kabiny… »

 

Všechny články rubriky Provoz

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika