Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Provoz / Nová posunovací lokomotiva ve zkušebním provozu

Nová posunovací lokomotiva ve zkušebním provozu

20.2.2018 – autor: MARTIN HARÁK

Na brněnském hlavním nádraží, ale i v obvodu tamní odstavné stanice se od konce listopadu loňského roku pohybuje nejnovější lokomotiva v majetku ČD.

Nová posunovací lokomotiva ve zkušebním provozu

Jde o stroj řady 794, vyrobený jihlavským závodem společnosti CZ LOKO. Stroj 794.002-6 prošel po dohodě výrobce a DKV Brno některými dílčími úpravami, jako bylo například nastavení chlazení spalovacího motoru či úprava odlehlosti kompozitních brzdových špalíků, a hned poté byl nasazen do zkušebního provozu na místním posunu s osobními vozy. Lokomotiva má snadnou obsluhu s velmi dobrým výhledem. Komfort stanoviště strojvedoucího umožňuje klidnou a nerušenou službu v zimě díky velmi kvalitnímu topení a naopak klimatizaci v letních měsících. Stroj navíc vykazuje oproti stávajícím strojům řady 714 nižší spotřebu paliva. Potěšující je, že za dobu rutinního provozu se neobjevila žádná závada, která by vyžadovala dílenský zásah. Dalších jedenáct strojů stejné řady by mělo posílit flotilu Českých drah ještě během letošního roku.


Průměrné hodnocení (19 hlasů): 4

Další články této rubriky

Lovosická nástupiště v novém, v Kladně již z peronuLovosická nástupiště v novém, v Kladně již z peronu

12.4.2024 - V rámci našeho infrastrukturního okénka se tentokrát podíváme na čtyři významné stavby, které v posledních měsících doznaly výraznějších změn. Konkrétně na lovosické nádraží, kde jsou již v provozu všechna nová… »

České dráhy posílily údržbu vozů České dráhy posílily údržbu vozů

17.3.2024 - Linka R17 Vltava / Lužnice / Silva Nortica z Prahy do Českých Budějovic, Českých Velenic a Vídně se dlouhodobě potýkala s nedostatkem vozů. Kvůli tomu musely být nasazeny náhradní vozy nebo zkráceny soupravy. České dráhy proto… »

V železničním srdci republiky přibyl už třetí simulátorV železničním srdci republiky přibyl už třetí simulátor

11.3.2024 - ČD Cargo představilo ve druhé polovině února nový simulátor lokomotivy Siemens Vectron. Umístěný je v České Třebové, tradiční baště tuzemských železničářů. Velmi zdařilou a do detailu vyvedenou kopii skutečné kabiny… »

 

Všechny články rubriky Provoz

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika