Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Provoz / Na koleje vyjel čtvrtý Stadler

Na koleje vyjel čtvrtý Stadler

10.8.2020 – autor: MARTIN HARÁK

Do pravidelného provozu byla 20. července uvedena v pořadí již čtvrtá motorová jednotka řady 646 od firmy Stadler. Je to další z dvanáctikusové série, odkoupené Českými drahami od německé společnosti DB Regio pro zajištění veřejné regionální dopravy v Olomouckém kraji.

Na koleje vyjel čtvrtý Stadler

Motorová jednotka je prozatím nasazena natrase Javorník veSlezsku – Hanušovice – Šumperk stím, že během odpolední špičky je nasazena nadva páry vlaků mezi Šumperkem aHanušovicemi. Poslední večerní spoj ze Šumperku směřuje opět až doJavorníku veSlezsku, kde je jednotka deponována doranních hodin. Cestující přijali nasazení vozidla velmi pozitivně, ato především pro nekomplikovaný nástup, pohodlné sedačky, včetně vybavení klimatizací avakuovou toaletou. Pomodernizaci všech dvanácti zakoupených Stadlerů se pro oblast Jesenicka aŠumperska počítá sdalšími pěti vozidly, která již budou vybavená wi-fi aúchytným systémem pro přepravu až osmi jízdních kol.


Průměrné hodnocení (2 hlasů): 5

Další články této rubriky

Lovosická nástupiště v novém, v Kladně již z peronuLovosická nástupiště v novém, v Kladně již z peronu

12.4.2024 - V rámci našeho infrastrukturního okénka se tentokrát podíváme na čtyři významné stavby, které v posledních měsících doznaly výraznějších změn. Konkrétně na lovosické nádraží, kde jsou již v provozu všechna nová… »

České dráhy posílily údržbu vozů České dráhy posílily údržbu vozů

17.3.2024 - Linka R17 Vltava / Lužnice / Silva Nortica z Prahy do Českých Budějovic, Českých Velenic a Vídně se dlouhodobě potýkala s nedostatkem vozů. Kvůli tomu musely být nasazeny náhradní vozy nebo zkráceny soupravy. České dráhy proto… »

V železničním srdci republiky přibyl už třetí simulátorV železničním srdci republiky přibyl už třetí simulátor

11.3.2024 - ČD Cargo představilo ve druhé polovině února nový simulátor lokomotivy Siemens Vectron. Umístěný je v České Třebové, tradiční baště tuzemských železničářů. Velmi zdařilou a do detailu vyvedenou kopii skutečné kabiny… »

 

Všechny články rubriky Provoz

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika