Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Provoz / Motorové vozy řady 811 začaly vozit cestující

Motorové vozy řady 811 začaly vozit cestující

17.9.2020 – autor: MARTIN HARÁK

Do pravidelného provozu jsou od 26. srpna postupně zařazovány první dva modernizované motorové vozy řady 811 včetně přívěsných vozů řady 012. Vozidla jsou určená pro Moravskoslezský kraj a poprvé se objevila na trati ze Suchdola nad Odrou do Budišova nad Budišovkou.

Motorové vozy řady 811 začaly vozit cestující

Dceřiná společnost Českých drah DPOV dodá do poloviny příštího roku dalších dvanáct motoráků a ještě osm přívěsných vozů, které se nejprve objeví na trati ze Studénky do Kopřivnice, Štramberku a Veřovic. Po Novém roce budou vozidla postupně zařazována i na trase z Opavy přes Krnov a Bruntál do Rýmařova. Modernizované soupravy zaujmou na první pohled zvenku skříňovými polepy, a naopak v interiéru potahy sedaček s logem Moravskoslezského kraje. Během podzimu se ve vozidlech navíc objeví žluté validátory, které umožní koupi jízdního dokladu na kartu zvanou ODISka. Do budoucna se počítá i s přenosem dat o jízdě vlaku na dispečink moravskoslezského koordinátora integrované dopravy KODIS.


Průměrné hodnocení (1 hlasů): 5

Další články této rubriky

České dráhy posílily údržbu vozů České dráhy posílily údržbu vozů

17.3.2024 - Linka R17 Vltava / Lužnice / Silva Nortica z Prahy do Českých Budějovic, Českých Velenic a Vídně se dlouhodobě potýkala s nedostatkem vozů. Kvůli tomu musely být nasazeny náhradní vozy nebo zkráceny soupravy. České dráhy proto… »

V železničním srdci republiky přibyl už třetí simulátorV železničním srdci republiky přibyl už třetí simulátor

11.3.2024 - ČD Cargo představilo ve druhé polovině února nový simulátor lokomotivy Siemens Vectron. Umístěný je v České Třebové, tradiční baště tuzemských železničářů. Velmi zdařilou a do detailu vyvedenou kopii skutečné kabiny… »

ČD testují bionaftu z odpadních tuků a rostlinných olejů ČD testují bionaftu z odpadních tuků a rostlinných olejů

19.2.2024 - České dráhy začaly v nových motorových jednotkách řady 847 (RegioFox) dodávaných společností Pesa testovat motorovou naftu se zvýšeným obsahem udržitelné biosložky na bázi hydrogenačně upraveného rostlinného oleje (HVO).… »

 

Všechny články rubriky Provoz

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika