Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Provoz / Lanovku na Ještěd čeká letos delší odstávka

Lanovku na Ještěd čeká letos delší odstávka

25.3.2019 – autor: REDAKCE

Kvůli pravidelné revizi a rekonstrukci elektrického zařízení spojeného s výměnou pohonu a zabezpečovacího zařízení bude od 1. dubna až do 20. června tohoto roku přerušen provoz lanové dráhy na Ještěd. Pravidelná jarní odstávka jediné lanové dráhy v majetku Českých drah bude letos výrazně delší než v minulých letech.

Lanovku na Ještěd čeká letos delší odstávka

Obvykle trvá jeden až dva týdny, tentokrát pauza činí dvanáct týdnů. Jedná se o investiční akci ČD, při níž technici kompletně vymění elektrickou instalaci související přímo s provozem samotné lanovky. Cílem pravidelné údržby je obnova spolehlivosti zařízení, které už je v provozu více než třiačtyřicet let a v poslední době se objevilo několik poruch souvisejících přímo s jeho stářím. Provoz bude znovu obnoven 21. června podle platného jízdního řádu. Lanová dráha, která spojuje liberecké předměstí Horní Hanychov s horským hotelem na Ještědu (1 012 m n. m.), se loni také dočkala dílčí modernizace. Obnovena byla především dolní stanice v Hanychově. 


Průměrné hodnocení (7 hlasů): 4.43

Další články této rubriky

Lovosická nástupiště v novém, v Kladně již z peronuLovosická nástupiště v novém, v Kladně již z peronu

12.4.2024 - V rámci našeho infrastrukturního okénka se tentokrát podíváme na čtyři významné stavby, které v posledních měsících doznaly výraznějších změn. Konkrétně na lovosické nádraží, kde jsou již v provozu všechna nová… »

České dráhy posílily údržbu vozů České dráhy posílily údržbu vozů

17.3.2024 - Linka R17 Vltava / Lužnice / Silva Nortica z Prahy do Českých Budějovic, Českých Velenic a Vídně se dlouhodobě potýkala s nedostatkem vozů. Kvůli tomu musely být nasazeny náhradní vozy nebo zkráceny soupravy. České dráhy proto… »

V železničním srdci republiky přibyl už třetí simulátorV železničním srdci republiky přibyl už třetí simulátor

11.3.2024 - ČD Cargo představilo ve druhé polovině února nový simulátor lokomotivy Siemens Vectron. Umístěný je v České Třebové, tradiční baště tuzemských železničářů. Velmi zdařilou a do detailu vyvedenou kopii skutečné kabiny… »

 

Všechny články rubriky Provoz

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika