Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Provoz / CityElefanty nabídnou wi-fi

CityElefanty nabídnou wi-fi

8.6.2021 – autor: JOSEF HOLEK

Do jednotek řady 471 České dráhy instaluji technologii wi-fi pro bezdrátové připojení k internetu a další prvky moderní výbavy. Modernizace 70 vlaků, které zajišťují regionální osobní dopravu v Praze a Středočeském kraji, je v plném proudu. Například wi-fi je nyní vybaveno deset souprav a instalace do dalších bude postupně pokračovat v průběhu celého roku. Na základě objednávky Prahy a Středočeského kraje jsou také do všech 70 souprav, tedy celkem 210 vozů, průběžně doplňovány zásuvky na 230 V pro dobíjení mobilních telefonů či notebooků.

CityElefanty nabídnou wi-fi

U jednotek se vylepšují i další věci, které zvýší kvalitu cestování. Jde o například o úpravy dveří, kdy jsou vnitřní ovládací tlačítka přemístěna z rámu dveří přímo na křídla dveří. Dosazovány jsou i nové vnější informační displeje s LED technologií. Dále se také vyměňují podlahové krytiny a přečalounění sedadel. V příštích letech dostanou vozidla také nejmodernější zabezpečovací systém ETCS. Wi-fi bude dosazena i do jednotek v Moravskoslezském kraji.


Průměrné hodnocení (1 hlasů): 1

Další články této rubriky

České dráhy posílily údržbu vozů České dráhy posílily údržbu vozů

17.3.2024 - Linka R17 Vltava / Lužnice / Silva Nortica z Prahy do Českých Budějovic, Českých Velenic a Vídně se dlouhodobě potýkala s nedostatkem vozů. Kvůli tomu musely být nasazeny náhradní vozy nebo zkráceny soupravy. České dráhy proto… »

V železničním srdci republiky přibyl už třetí simulátorV železničním srdci republiky přibyl už třetí simulátor

11.3.2024 - ČD Cargo představilo ve druhé polovině února nový simulátor lokomotivy Siemens Vectron. Umístěný je v České Třebové, tradiční baště tuzemských železničářů. Velmi zdařilou a do detailu vyvedenou kopii skutečné kabiny… »

ČD testují bionaftu z odpadních tuků a rostlinných olejů ČD testují bionaftu z odpadních tuků a rostlinných olejů

19.2.2024 - České dráhy začaly v nových motorových jednotkách řady 847 (RegioFox) dodávaných společností Pesa testovat motorovou naftu se zvýšeným obsahem udržitelné biosložky na bázi hydrogenačně upraveného rostlinného oleje (HVO).… »

 

Všechny články rubriky Provoz

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika