Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Provoz / ČD se chystají nakoupit stovky nových vozů

ČD se chystají nakoupit stovky nových vozů

16.8.2019 – autor: JOSEF HOLEK

České dráhy vypíší nové zadávací řízení na rámcovou smlouvu až na 180 osobních vozů pro dálkovou dopravu s rychlostí až 230 km/h. Posléze je nasadí na linku do Berlína a Hamburku, kde využijí svou maximální rychlost. Kvůli novému zadávacímu řízení však dopravce zrušil rok starou soutěž na 90 vozů s rychlostí 200 km/h, které se měly spojovat až do desetivozových, tlakotěsných souprav.

ČD se chystají nakoupit stovky nových vozů

České dráhy nyní předpokládají, že od výrobců dostanou výhodnější cenovou nabídku. Vozy, které dnes jezdí na sever Německa, by měly zamířit na jiné spoje, například na linku Ex7. Nejstarší vozy, původem z bývalé NDR, jež jsou dnes využívané i v dálkové dopravě, chce dopravce postupně vyřadit. Aby se však záměr podařil, potřebují České dráhy nakoupit právě nové osobní vozy. I nový tendr má obsahovat podmínku, podle níž vagony budou muset být způsobilé pro provoz vedle ČR také na Slovensku, ve Slovinsku, Maďarsku, Německu, Rakousku a Polsku.

 


Průměrné hodnocení (11 hlasů): 5

Další články této rubriky

České dráhy posílily údržbu vozů České dráhy posílily údržbu vozů

17.3.2024 - Linka R17 Vltava / Lužnice / Silva Nortica z Prahy do Českých Budějovic, Českých Velenic a Vídně se dlouhodobě potýkala s nedostatkem vozů. Kvůli tomu musely být nasazeny náhradní vozy nebo zkráceny soupravy. České dráhy proto… »

V železničním srdci republiky přibyl už třetí simulátorV železničním srdci republiky přibyl už třetí simulátor

11.3.2024 - ČD Cargo představilo ve druhé polovině února nový simulátor lokomotivy Siemens Vectron. Umístěný je v České Třebové, tradiční baště tuzemských železničářů. Velmi zdařilou a do detailu vyvedenou kopii skutečné kabiny… »

ČD testují bionaftu z odpadních tuků a rostlinných olejů ČD testují bionaftu z odpadních tuků a rostlinných olejů

19.2.2024 - České dráhy začaly v nových motorových jednotkách řady 847 (RegioFox) dodávaných společností Pesa testovat motorovou naftu se zvýšeným obsahem udržitelné biosložky na bázi hydrogenačně upraveného rostlinného oleje (HVO).… »

 

Všechny články rubriky Provoz

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika