Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Provoz / ČD modernizují řadu Bmz226

ČD modernizují řadu Bmz226

20.5.2021 – autor: JOSEF HOLEK

Osobní vozy řad Bmz226 a Bmz225 si v DPOV dopřávají modernizaci, při níž se řady sloučí a nově ponesou jen označení Bmz226. DPOV již v minulosti rekonstruovalo řadu různých vozů řady Bmz, nicméně koncepce je stejná a nebyl tedy problém vozy s indexy 226 a 225 sjednotit a zároveň modernizovat.

 ČD modernizují řadu Bmz226
Nové jsou například audiovizuální informační systém, elektrické zásuvky včetně USB portů, klimatizace, wi-fi, centrální zdroj energie, elektronický rezervační systém, elektrické rozvody, čalounění, akustická a vizuální signalizace pohybu nástupních dveří, nouzové otevírání a stranově selektivní otevírání dveří nebo LED osvětlení. První vůz z poslední série šesti sloučených vagonů odjel z DPOV v polovině dubna, další ho budou následovat. Po odjezdu posledního Bmz se počet upravených a modernizovaných vozů řady Bmz226, resp. Bmz225 zastaví na čísle 30. Dokončeny budou do podzimu 2021. V DPOV jsou i vagony řad Bmz232 a Bmz229, a to na vyvazovací opravě. V dílnách dceřiné firmy je často k vidění i jiná technika, opravy tu absolvují RegioNovy, RegioSpidery nebo se zde modernizují lehátkové vozy řady Bcmz.

Průměrné hodnocení (2 hlasů): 4

Další články této rubriky

Lovosická nástupiště v novém, v Kladně již z peronuLovosická nástupiště v novém, v Kladně již z peronu

12.4.2024 - V rámci našeho infrastrukturního okénka se tentokrát podíváme na čtyři významné stavby, které v posledních měsících doznaly výraznějších změn. Konkrétně na lovosické nádraží, kde jsou již v provozu všechna nová… »

České dráhy posílily údržbu vozů České dráhy posílily údržbu vozů

17.3.2024 - Linka R17 Vltava / Lužnice / Silva Nortica z Prahy do Českých Budějovic, Českých Velenic a Vídně se dlouhodobě potýkala s nedostatkem vozů. Kvůli tomu musely být nasazeny náhradní vozy nebo zkráceny soupravy. České dráhy proto… »

V železničním srdci republiky přibyl už třetí simulátorV železničním srdci republiky přibyl už třetí simulátor

11.3.2024 - ČD Cargo představilo ve druhé polovině února nový simulátor lokomotivy Siemens Vectron. Umístěný je v České Třebové, tradiční baště tuzemských železničářů. Velmi zdařilou a do detailu vyvedenou kopii skutečné kabiny… »

 

Všechny články rubriky Provoz

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika