Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Skupina ČD / Peršingy opět posílily lokomotivní park ČD Cargo

Peršingy opět posílily lokomotivní park ČD Cargo

18.7.2016 – autor: MICHAL ROH

Po několikaleté přestávce byly v loňském roce opět zařazeny do lokomotivního parku ČD Cargo stroje řady 163. Celkem se jednalo o 23 lokomotiv, které společnost koupila od mateřských Českých drah jako jeden z kroků obnovy vozidlové flotily firmy. Lokomotivy řady 163 na výkonech postupně nahrazují nejstarší Staročešky řady 122, oproti kterým mají vyšší výkon i lepší technické parametry.

Peršingy opět posílily lokomotivní park ČD Cargo

Třináct zakoupených strojů je polonizováno. Proto byly zařazeny do SOKV Ostrava a nasazeny na výkony realizované dceřinou společností Koleje Czeskie v Polsku. Zbylých 10 kusů je ve správě SOKV Ústí nad Labem.

Část lokomotiv řady 163 samozřejmě zůstala i u Českých drah, ale ne všechna vozidla jsou zatím opatřena lakem v korporátních barvách. Proto také letos 24. května vznikla zajímavá situace, kterou zaznamenal i náš fotograf.

Na prvním snímku je u zastávky Ostrá v 10:45 zachycen rychlík R 925 Cidlina z Prahy do Trutnova v čele s lokomotivou 163.075 národního dopravce ČD. Jen o 5 minut později projížděl tímto místem vlak Pn 58119 vedený lokomotivou 163.248 dopravce ČD Cargo. Shodou náhod byl jeho cílovou destinací také Trutnov, konkrétně elektrárna v Poříčí, jejíž vlečka odbočuje ze stanice Trutnov střed. Netušíme, kolik cestujících do Krkonoš dovezl rychlík, víme však, že „péenko“ přepravilo do Trutnova 1 462 tun hnědého uhlí z Dolů Bílina.


Průměrné hodnocení (6 hlasů): 3.83

Další články této rubriky

Nový kalkulátor emisí pro zákazníky ČD CargoNový kalkulátor emisí pro zákazníky ČD Cargo

25.3.2024 - Ekologie, udržitelnost, dekarbonizace, to vše jsou pojmy, které v současné době rezonují celou společností, oblast dopravy nevyjímaje. Dceřiná firma Českých drah ČD Cargo je společensky odpovědná firma a otázce udržitelnosti… »

Posuzování interoperability železničního systémuPosuzování interoperability železničního systému

27.2.2024 - Posuzování interoperability železničního systému je nezbytnou součástí provozování železniční dopravy v Evropské unii. Výzkumný Ústav Železniční (VUZ) jakožto společnost specializovanou na poskytování odborných služeb se… »

VUZ nabízí novou službu: posuzování odolnosti proti kybernetickým hrozbámVUZ nabízí novou službu: posuzování odolnosti proti kybernetickým hrozbám

31.12.2023 - Kybernetická bezpečnost je dnes zásadním tématem napříč celou řadou oblastí. Je spojená nejenom s každou oblastí, kde se nachází elektronika, ale i s každým člověkem. Útoky na jednotlivce přibývají a jsou stále… »

 

Všechny články rubriky Skupina ČD

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika