Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Skupina ČD / Moderní a prostorné. DVI sídlí v novém

Moderní a prostorné. DVI sídlí v novém

14.11.2017 – autor: JOSEF HOLEK

Zákazníkům Dopravního vzdělávacího institutu slouží nové prostory v pražském Karlíně. Kromě moderního vybavení a většího počtu učeben nabízí i lepší dostupnost a také klid na výuku. DVI se ze Žižkova přesunulo do nového sídla na konci září. Měli jsme možnost si nové prostory důkladně prohlédnout.

Moderní a prostorné. DVI sídlí v novém

Do pražského Karlína se v závěru září přestěhoval Dopravní vzdělávací institut (DVI). Původně řadu let sídlil v Husitské ulici na Žižkově. Bývalé prostory byly energeticky náročné a navíc nevyhovovaly potřebám společnosti, respektive moderním trendům školení měkkých dovedností. Například výuka manažerských dovedností nebo školení větší skupiny studujících musely probíhat jinde. Kvůli požadavkům DVI byla část budovy na adrese Prvního pluku 621 přestavěna.

Křižík, Negrelli i Zababa

Do nového sídla vstupujeme vrátnicí budovy A spolu s Blankou Havelkovou, předsedkyní představenstva DVI a míříme do páteřní chodby. Z ní se vstupuje do jednotlivých kanceláří anebo do pětice nových učeben. Jedna z nich je zároveň zasedací místností. Zajímavé je, že každá posluchárna nese jméno osobnosti, která se nějakým způsobem zasloužila o rozvoj železnice. „Máme Křižíka, Negrelliho, Pernera a Lannu. Pátou místnost jsme v žertu překřtili na Zababu,“ vyjmenovává Havelková a postupně otevírá výukové prostory. Ty jsou od chodby odděleny skleněnými stěnami potaženými fólií s železničním motivem. Inventář byl přestěhován ze Žižkova, nový nábytek je jen v zasedací místnosti, respektive v učebně Negrelli. V budově je i místnost pro psychodiagnostiku. Své místo má v čele chodby, opačná strana patří sekretariátu.

Prostory, které instituce obývá, jsou zhruba stejně velké jako na Žižkově. Jen uspořádání je účelně zařízeno právě pro potřeby výuky. Třeba v „Křižíkovi“ jsou lektoři schopni učit až pětadvacet posluchačů. Ostatní učebny jsou menší, využívají je především lektoři cizích jazyků. Například školení, které DVI připravuje pro Czech-Invest, se už nebudou konat v kancelářské budově Praha City Center v  Klimentské ulici, ale ve „vlastním“. Uvozovky jsou v tomto případě na místě, neboť DVI si patro v menší kancelářské budově v ulici Prvního pluku pronajímá.

Moderní a přístupné

Při přípravě prostor se lidé z DVI snažili, aby byl dojem opravdu pozitivní, aby bylo hned jasné, že je společnost přístupná a připravená poskytnout kvalitní služby. To vše zabaleno v moderním a příjemném prostředí. „Generální ředitel a předseda představenstva ČD Pavel Krtek podotkl, že pokud někdo nastoupí na ČD, přijde na školení DVI a uvidí hezké a moderní prostory, řekne si, že národní dopravce už není zastaralou společností, ale že je to firma, která se drží moderních trendů,“ připomněla Havelková. Kromě toho se výuka uskuteční v daleko klidnějším prostředí. Na Žižkově totiž v úrovni oken jezdily vlaky po estakádě Nového spojení. Hluk nebyl žádoucí ani při psychologických vyšetřeních. Kromě toho je nová adresa lépe dostupná.

To a další novinky ocenili i posluchači. „Nyní je nová adresa lépe dostupná pro mě z budovy GŘ ČD i pro ostatní studenty, kteří po Praze jezdí MHD. Lepší je vybavení učeben,“ zhodnotil Petr Sendler z ČD – Informační systémy.

V termínu, kdy se DVI stěhoval, nebyla výuka úplně přerušena. Některé kurzy se dokonce rozebíhaly až na konci září,“ upřesnila Blanka Havelková. Budova v Karlíně nebyla jedinou, kterou si vedení pro své nové působiště vytipovalo. „Byli jsme se podívat leckde, abychom zmapovali ceny a také našli výhodný poměr cena/výkon.“


Průměrné hodnocení (5 hlasů): 4.2

Další články této rubriky

Nový kalkulátor emisí pro zákazníky ČD CargoNový kalkulátor emisí pro zákazníky ČD Cargo

25.3.2024 - Ekologie, udržitelnost, dekarbonizace, to vše jsou pojmy, které v současné době rezonují celou společností, oblast dopravy nevyjímaje. Dceřiná firma Českých drah ČD Cargo je společensky odpovědná firma a otázce udržitelnosti… »

Posuzování interoperability železničního systémuPosuzování interoperability železničního systému

27.2.2024 - Posuzování interoperability železničního systému je nezbytnou součástí provozování železniční dopravy v Evropské unii. Výzkumný Ústav Železniční (VUZ) jakožto společnost specializovanou na poskytování odborných služeb se… »

VUZ nabízí novou službu: posuzování odolnosti proti kybernetickým hrozbámVUZ nabízí novou službu: posuzování odolnosti proti kybernetickým hrozbám

31.12.2023 - Kybernetická bezpečnost je dnes zásadním tématem napříč celou řadou oblastí. Je spojená nejenom s každou oblastí, kde se nachází elektronika, ale i s každým člověkem. Útoky na jednotlivce přibývají a jsou stále… »

 

Všechny články rubriky Skupina ČD

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika